|

Sänkta arbetspensionsavgifter till årets slut

Arbetsgivarnas arbetspensionsavgifter sänks tillfälligt med 2,6 procentenheter. Zoom
Foto: Pixabay

Arbetsgivarnas arbetspensionsavgifter sänks tillfälligt med 2,6 procentenheter.

Arbetsgivarnas arbetspensionsavgifter sänks tillfälligt för att lindra de negativa ekonomiska effekterna av coronaepidemin.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Avgifterna sänks med 2,6 procentenheter från och med den första maj till den sista december i år.

Pensionsstiftelsernas och -kassornas årsavgifter utjämnas på motsvarande sätt. De sänkta avgifterna berör endast arbetsgivarnas andel av arbetspensionsförsäkringen och beslutet gäller inte löntagarens försäkringsavgifter, uppger Social- och hälsovårdsministeriet.

De sänkta avgifterna finansieras med medel från arbetspensionssystemets utjämningsbuffert. Pengarna ska tjänas in genom att höja arbetspensionsavgifterna åren 2022-2025.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

GRAFIK: Näringslivets forskare spår att bnp dyker med 8 procent i år – ser mer optimistiskt på 2021

Markku Lehmus, prognoschef vid Etla, tror på en ganska snabb återhämtning efter en djup dykning. Det kommer ändå att dröja flera år innan bnp når samma nivå som år 2019.
Foto: SPT

Markku Lehmus, prognoschef vid Etla, tror på en ganska snabb återhämtning efter en djup dykning. Det kommer ändå att dröja flera år innan bnp når samma nivå som år 2019.

Stimulanspolitiken är på en högre nivå än under finanskrisen. Det kan hjälpa att förhindra ett "förlorat årtionde" till.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan