Inga nya coronafall på måndagen

Inga nya fall av covid-19 har konstaterats i Österbotten på måndagen. Zoom
Foto: Vasa centralsjukhus bildbank/Katja Losonen

Inga nya fall av covid-19 har konstaterats i Österbotten på måndagen.

Läget är oförändrat i såväl Österbotten som i Mellersta och Södra Österbotten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Coronaläget är fortfarande lugnt i de österbottniska landskapen. Såväl Vasa som Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt meddelar på måndagen att inga nya fall av covid-19 har konstaterats.

Det betyder att antalet bekräftade fall i sjukvårdsdistrikten fortfarande är 62 respektive 46. Det senaste fallet i Vasa sjukvårdsdistrikt rapporterades den 29 maj och det senaste i Södra Österbotten den 5 juni.

I Vasa sjukvårdsdistrikt har nu sammanlagt 2888 coronaprover tagits. I Södra Österbotten är man uppe i 4384 tagna prover.


Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt meddelade förra veckan att man från och med i dag, måndag, slopar de dagliga rapporteringarna om antalet coronafall och informerar enbart om läget ändras. Totalt 31 fall har bekräftats i Mellersta Österbotten, de två senaste konstaterades i Reisjärvi den 4 juni.

Annons

I landet som helhet har ett nytt fall av coronasmitta konstaterats på måndagen, visar Institutet för hälsa och välfärds (THL) coronakarta. Antalet smittade i landet uppgår nu till 7144 personer.


Artikeln uppdaterad klockan 15 med uppgifter om Mellersta Österbotten.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan