|

Temporär sänkning av maximiräntan på konsumentkrediter

Till följd av undantagstillståndet som coronaviruset orsakat har den ekonomiska situationen försämrats för många konsumenter. Det är sannolikt att många blir tvungna att i allt högre grad förlita sig på kreditfinansiering, skriver Justitieministeriet. Zoom
Foto: Pixabay

Till följd av undantagstillståndet som coronaviruset orsakat har den ekonomiska situationen försämrats för många konsumenter. Det är sannolikt att många blir tvungna att i allt högre grad förlita sig på kreditfinansiering, skriver Justitieministeriet.

Syftet med att sänka maximiräntan på konsumentkrediter är att underlätta konsumenternas situation och att förebygga skuldproblem, skriver Justitieministeriet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Maximiräntan på en del konsumentkrediter sänks temporärt till tio procent, uppger Justitieministeriet i ett pressmeddelande.

Samtidigt förbjuds direktmarknadsföring av krediter.

Syftet är att underlätta för konsumenterna och förebygga skuldproblem. Till följd av det undantagstillstånd som coronaviruset orsakat har den ekonomiska situationen försämrats för många konsumenter, skriver ministeriet.

Lagändringarna ska stadfästas av republikens president på fredagen.

Annons
Lagen gäller från början av juli till slutet av året.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Börslyft på bred front i Asien

Topixindexet i Tokyo har stigit 2 procent under morgonen. Arkivbild.
Foto: Eugene Hoshiko/AP/TT

Topixindexet i Tokyo har stigit 2 procent under morgonen. Arkivbild.

Ledande börser i Asien inleder handelsveckan med kraftiga kurslyft på bred front.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan