|

Hotfull eldsvåda i Sundby – pool, badtunna och altan förstördes

En pool, badtunna och altan började brinna i Sundby i Pedersöre på söndagseftermiddagen. Zoom
Foto: Arkiv

En pool, badtunna och altan började brinna i Sundby i Pedersöre på söndagseftermiddagen.

Tack vare ett snabbt ingripande av husägaren kunde en hotande brand snabbt fås under kontroll i Sundby på söndagseftermiddagen. Det var ett elfel som gjorde att en pool, badtunna och altan började brinna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Jourhavande brandförman Tore Lindström säger att ägaren kom undan med blotta förskräckelsen.

– Men det var nära ögat. Tack vare ägarens snabba ingripande spred sig inte elden till huset. Men det slog eldslågor under taket när brandkåren kom.

Poolen hade eluppvärmning och antagligen var det ett fel i elmotståndet som orsakade branden, säger Lindström. I anknytning till poolen fanns en badtunna i glasfiber som förstördes. Altanen började också brinna. Virket i den hade brunnit upp innan brandkåren kom.

Ägarens föräldrar, som bor i närheten, ringde 112 lite före klockan 13 på söndagseftermiddagen medan ägaren själv koncentrerade sig på att släcka elden. Med tre pulversläckare och trädgårdsslang fick ägaren elden under kontroll. 

Annons
– Vi skötte om eftersläckningen och såg till att branden inte spred sig. Det blåste dessutom rakt mot huset så det kunde ha gått illa om branden inte upptäckts i tid, säger Lindström.

Inga personer skadades. Vad kostnaderna för skadorna blir är svårt att uppskatta nu. Men antagligen rör det sig om flera tusen euro, uppskattar Lindström.

|

Kraftig brand i Pörtom i natt – fem lägenheter obeboeliga

Så här ser det ut på brandplatsen på lördagen.
Foto: Alexia Sahl

Så här ser det ut på brandplatsen på lördagen.

Det började brinna i ett tvåvåningshus i centrala Pörtom sent på fredagskvällen. En lägenhet blev totalförstörd och fyra andra blev rökskadade.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan