Coronaläget på måndag: Inga nya fall i Österbotten

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Jonny Huggare Smeds

Vasa centralsjukhus.

Läget oförändrat även i Södra Österbotten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Några nya fall av coronasmitta har inte konstaterats i Österbotten sedan i fredags. Det totala antalet bekräftade fall är fortfarande 65, uppger Vasa sjukvårdsdistrikt på måndag förmiddag.

Det totala antalet tagna prover uppgår nu till 5568.


Under förra veckan rapporterades om två nya coronafall i Vasa. I båda fallen hade personerna blivit smittade under resor utomlands, den första i Estland och den andra i Turkiet.

Heikki Kaukoranta, Vasa stads ledande överläkare för infektionssjukdomar, beskrev det senare fallet – där personen rest med både flyg och tåg trots symptom – som det allvarligaste hittills.

Annons


Inte heller Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt har några nya fall att rapportera på måndagen. Distriktet har hittills haft totalt 48 fall av coronasmitta.

Det totala antalet tester som gjorts i Södra Österbotten närmar sig snart 10000. Under gårdagen var det 130 personer som testade sig.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Juha Salonen om 16 nya coronafall: "Vi måste vara oroliga när fallen ökar igen"

Juha Salonen.
Foto: Mikael Nybacka

Juha Salonen.

Torsdagen bjöd på en oväntat hög coronasiffra. Men enligt överläkare Juha Salonen kom sju av fallen från enbart två familjer.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan