|

Nordiska rådets prisutdelning sker digitalt

Nordiska rådets prisutdelning sker i år som en speciell tv-produktion som ska kunna ses i hela Norden. Zoom
Foto: Shutterstock/SPT

Nordiska rådets prisutdelning sker i år som en speciell tv-produktion som ska kunna ses i hela Norden.

Nordiska rådet låter inte coronaviruset stoppa årets prisutdelning. I år blir det en digital prisfest som kan ses i hela Norden.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

–  I år har vi alla fått ställa om på grund av covid-19 och det gäller även Nordiska rådets prisutdelning 2020. I år genomförs den på distans under en speciell tv-sändning, säger Silja Dögg Gunnarsdóttir, Nordiska rådets president, i ett pressmeddelande.

Varje år delar Nordiska rådet ut fem priser för att uppmärksamma de nordiska ländernas litteratur, språk, musik, film och nytänkande insatser för miljön. Islands delegation är värdar för årets prisutdelning.

I år är 51 verk, initiativ och konstnärer nominerade till Nordiska rådets fem priser. De fem vinnarna tar emot prisstatyetten Nordlys och 350 000 danska kronor. Från Finland är till exempel Monika Fagerholm nominerad till litteraturpriset med romanen Vem dödade Bambi?

Prisutdelningen ordnas de 27 oktober.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

“Varför är ‘stort’ ett så litet ord?”

Marcus Rosenlund är en bekant radioröst från Yle Vega, där han leder programmet "Kvanthopp". Nu är han aktuell med en ny bok.
Foto: Miikka Pirinen

Marcus Rosenlund är en bekant radioröst från Yle Vega, där han leder programmet "Kvanthopp". Nu är han aktuell med en ny bok.

Marcus Rosenlund guidar läsaren till galaxerna.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan