|

Vasa sjukvårdsdistrikt i dag: 31 nya fall av corona, fem på sjukhus – flest fall utanför Vasa

Zoom
Foto: Mikael Nybacka

31 nya fall det senaste dygnet, rapporterar Vasa sjukvårdsdistrikt. Det är betydligt fler än fallen varit under de senaste dagarna. Den största delen av de smittade bor i landskapets norra och södra delar – inte i Vasa. Fem coronapatienter vårdas just nu på sjukhus.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

 

I Vasa sjukvårdsdistrikt har 31 nya fall av coronavirussmitta det senaste dygnet. 

Merparten av de smittade är personer i arbetsför ålder, studenter och skolelever. Flera av fallen finns inom samma familjer. Alla smittade är isolerade och spårningen av de som blivit exponerade är i full gång.

För tillfället får fem patienter med coronavirusinfektion sjukhusvård.
Annons
 

Incidentstalet för de två senaste veckorna per 100 000 personer är 197 i distriktet. Trenden är därmed fortsättningsvis sjunkande. 

I går togs 272 coronatester i Vasa sjukvårdsdistrikt. Sedan i våras har sammanlagt 869 fall av coronavirussmitta konstaterats i sjukvårdsdistriktet.


Vasa stad informerar i dag också att Arbis och Kuula-institutet har sammanlagt tre fall av coronavirussmitta. De har kommit fram under förra veckan och tidigare, meddelar staden.

En elev vid Kuula-institutet konstaterades vara smittad redan den 14 oktober. Tack vare förebyggande säkerhetsåtgärder begränsade sig de primärt exponerade till 13 personer. Hälsovårdsmyndigheterna har varit i kontakt med dem och försatt dem i karantän.

Också Vasa Arbis har redan tidigare haft två fall av coronavirussmitta hos kursdeltagare. I de fallen har karantänstiden redan gått ut.


Arbis i Vasa.
Foto: Arkiv/Nina Häggblad

Arbis i Vasa.Både i Vasa Arbis och Kuula-institutet har verksamheten skett i små grupper. Därför har mängden exponerade hållits på en låg nivå och alla exponerade har snabbt kunnat nås. På bägge ställen ordnas undervisningen nu antingen 

För närvarande ordnas undervisningen vid Kuula-institutet antingen som distansundervisning eller så har grupperna delats i små grupper. 

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan