Ett nytt coronafall i Södra Österbotten i helgen

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Seinäjoki centralsjukhus.

Coronaläget är för tillfället lugnt i Södra Österbotten, uppger sjukvårdsdistriktet. Under helgen konstaterades ett nytt fall med koppling till en tidigare känd smittkedja.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Om coronaläget i Södra Österbotten fortsätter vara lika lugnt som det är nu återgår sjukvårdsdistriktet sannolikt till den så kallade basnivån. Det skriver distriktet i ett pressmeddelande på måndag förmiddag.

Institutet för hälsa och välfärd (THL) klassificerar epidemiläget i tre faser: basnivå, accelerationsfasen och spridningsfasen. Basnivån motsvarar läget i Finland under högsommaren 2020, och innebär att incidensen är låg och att sjukdomsfallen är få och av inhemskt ursprung.

Den regionala coronasamarbetsgruppen Nyrkki kommer att diskuterar rekommendationerna för mars månad på sitt möte på torsdag.


Ett nytt fall i helgen

Annons

Det är totalt 158 personer som konstaterats smittade av coronaviruset i Södra Österbotten sedan pandemins början. Några patienter vårdas för tillfället på sjukhus, uppger sjukvårdsdistriktet.

Under helgen konstaterades ett nytt fall. Det fallet har koppling till en tidigare smittkedja och den smittade personen befann sig därför redan i karantän när hen testade positivt.

Totalt 37518 prover har tagits i Södra Österbotten sedan i våras. På söndagen var det 124 personer som testade sig för coronaviruset.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Coronaexponering på Juthbacka och Lillkungs i Nykarleby

Jouren vid Malmska. Arkivfoto.
Foto: Jonas Brunnström

Jouren vid Malmska. Arkivfoto.

En coronasmittad person besökte Juthbacka restaurang och Lillkungs konditori i Nykarleby onsdag och torsdag förra veckan.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan