|

Karleby får ny sysselsättningschef

Sanna-Mari Levijoki som varit vd för Kokkotyö-stiftelsen blir nu sysselsättningschef på Karleby stad. Zoom
Foto: Arkiv/Jessica Poikkijoki

Sanna-Mari Levijoki som varit vd för Kokkotyö-stiftelsen blir nu sysselsättningschef på Karleby stad.

Karleby stad har valt en ny sysselsättningschef och valet föll på vd:n för Kokkotyö-stiftelsen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sanna-Mari Levijoki har valts till Karleby stads nya sysselsättningschef. 15 personer sökte tjänsten och 4 kallades till intervju.

Levijoki kommer i början att få fokusera på att sätta igång kommunförsöket med sysselsättning. Det är ett försök som genomförs i 30 kommuner och samkommuner och går ut på att på ett effektivare sätt sysselsätta arbetssökande med svag ställning på arbetsmarknaden. Försöket inleds vid årsskiftet. Sysselsättningschefen ansvarar för kommunförsökets nätverksledning och är närmaste chef för stadens sysselsättningstjänster.

Enligt Karleby stad är Sanna-Mari Levijokis styrkor som sysselsättningschef att hon har god kännedom om målgruppen och också erfarenhet av förändrings- och nätverksledarskap.

Levijoki kommer att övergå stegvis till tjänsten som sysselsättningschef under december och januari. Kokkotyö-stiftelsen behandlar valet av en ny verkställande direktör under sitt möte i november. Enligt ett pressmeddelande från Karleby stad är det viktigt för både staden och Kokkotyö-stiftelsen med en kontrollerad övergång. Det här särskilt med tanke på stiftelsens framtid.

– Vi förbereder bytet så att det praktiska arbetet vid Kokkotyö-stiftelsen fortgår så smidigt som möjligt, säger stiftelsens vice ordförande Markku Kallinen i pressmeddelandet.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Han fångar unga med sin trap – nu under sitt riktiga namn

Yaokai Zhuang i Karleby jobbar på sin första ep.
Foto: @babushkabenjamin

Yaokai Zhuang i Karleby jobbar på sin första ep.

När Yaokai Zhuang var 15 år gifte sig hans mamma med en finländare. I dag bor han i Karleby – och gör asiatisk hip hop. Snart med ett skivbolag bakom ryggen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan