|

Två nya coronafall inom Soite – antalet fall ökar trots att färre testas

Den här veckan har fler fall av covid-19 konstaterats inom Soites område än förra veckan, samtidigt som färre sökt sig till test. Zoom
Foto: Arkiv/Jonas Brunnström

Den här veckan har fler fall av covid-19 konstaterats inom Soites område än förra veckan, samtidigt som färre sökt sig till test.

Två fall av covid-19 rapporteras från Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt på fredagen. Det oroar infektionsöverläkaren att antalet fall ökar samtidigt som färre kommer för att testas.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De två nya fallen hör till en tidigare känd smittkedja. Personerna som testat positivt för coronaviruset har redan varit i karantän och därför finns inga nya exponerade.

Den här veckan har det konstaterats fler coronafall i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt än förra veckan. Den här veckan är antalet 6, jämfört med 3 förra veckan. Samtidigt har färre personer sökt sig till coronatest denna vecka än tidigare. Det här oroar infektionsöverläkare Marko Rahonen och han vädjar nu till invånarna att komma för coronatest i tid och vid väldigt lindriga symptom. Han säger i ett pressmeddelande att ju tidigare viruset kan konstateras, desto bättre möjlighet finns att stoppa stora smittkedjor. Coronavirussituationen kan förändras mycket snabbt. 

Coronatest kan nu bokas digitalt via Omaolo-tjänsten inom hela Soites område, och också per telefon. Testerna görs varje dag.

Under hela pandemin har nu 91 fall av covid-19 konstaterats inom Soites område.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Ett nytt coronafall i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt

Ett nytt fall av covid-19 har konstaterats inom Soite.
Foto: Arkiv/Vilhelmina Öhman

Ett nytt fall av covid-19 har konstaterats inom Soite.

Ett nytt fall av covid-19 har konstaterats inom Soites område. Personen har varit i karantän och det finns inga nya exponerade.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan