Totalt sju nya fall av coronasmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det uppger distriktet på sin webbplats på tisdag förmiddag.

Enligt uppgifter från Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta är ett av de nya fallen en Vasabo.

 
I och med detta fortsätter incidenstalet i sjukvårdsdistriktet att sjunka. Incidensen är på tisdagen 68 smittade per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna. På måndagen var incidensen 76.

I Vasa har incidensen sjunkit från 35 på måndagen till 30 på tisdagen, enligt Kaukorantas uppgifter.


 
Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 969 personer i Vasa sjukvårdsdistrikt. Vasa centralsjukhus fungerar för tillfället som normalt men är i höjd beredskap på grund av pandemin.


Coronagruppen möts i dag

Sjukvårdsdistriktets coronasamordningsgrupp möts i dag för att ta ställning till om de rådande rekommendationerna kan lättas.

Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta sade på måndagen att även om restriktionerna skulle lättas denna vecka så är den kommande tiden helt avgörande för hur julen blir.

– Om vi lyckas hålla den nuvarande situationen kan julen bli någorlunda normal. Däremot måste var och en fundera på vem man firar jul med, sade Kaukoranta.

LÄS OCKSÅ: Kaukoranta: "Slaget är vunnet men kriget fortsätter – nu avgörs julen"

Vasa sjukvårdsdistrikt tisdag 3 november

  • Nya fall: 7
  • Totala antalet smittade sedan epidemins början: 969
  • Incidenstal för de två senaste veckorna: 68 per 100 000 invånare
  • Antalet tagna prov dagen innan: 272
  • Totala antalet tagna prov: 22691