|

Ingen festival i år – men två gratiskonserter

Meta4 medverkar i de konserter som liveströmmas från Schaumansalen 20 respektive 21 november 2020. Zoom
Foto: Tero Ahonen

Meta4 medverkar i de konserter som liveströmmas från Schaumansalen 20 respektive 21 november 2020.

Temat för årets Ruskfestival var "Less is more – more or less". Till formatet blir den sannerligen mindre – med två livestreamade konserter.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Innan du fortsätter...

Tack vare våra prenumeranter kan vi fortsätta leverera kvalitativa lokalnyheter. Bli prenumerant du också!

1 månad för 1€ Fortsätt till artikeln

I stället för att ordna en traditionell festivalvecka har arrangörerna för årets Ruskfestival valt att livestreama två gratiskonserter från Schaumansalen i Jakobstad. Detta på grund av coronaläget i regionen.

Den första konserten strömmas live fredagen den 20 november och består av solomusik och kammarmusik framförd av mindre ensembler.

I konserten "WCT - World To Come" medverkar stråkkvartetten Meta4 (Antti Tikkanen, Minna Pensola, Atte Kilpeläinen, Tomas Djupsjöbacka), violinisten Elina Vähälä, pianisterna Paavali Jumppanen och Emil Holmström, flöjtisten Niamh McKenna, klarinettisten Eneko Iriarte Velasco, slagverkaren Antti Suoranta och skådespelaren Johan Fagerudd.

Johan Fagerudd medverkar i 2020 års Ruskfestival, som inte blir någon egentlig festival, utan består av två livestreamade konserter.
Foto: Marica Rosengard

Johan Fagerudd medverkar i 2020 års Ruskfestival, som inte blir någon egentlig festival, utan består av två livestreamade konserter.


Annons
Dessutom finns årets tematonsättare Juhani Nuorvala på plats. Han kommer att intervjuas i samband med uruppförandet av sitt verk "The Five Chords That Shook My World".


Den andra konserten, "Less Is More – A Prayer" strömmas live lördagen den 21 november. I den medverkar Mellersta Österbottens kammarorkester, Meta4, Elina Vähälä, Antti Suoranta och Johan Fagerudd. Konserten leds av Anna-Maria Helsing, som är festivalens konstnärliga ledare.

Streaminglänkarna till konserterna hittas via Ruskfestivalens sociala medier. Konserterna kommer också att sändas på radiokanalen Yle Klassinen lördagen den 21.11. Det här informerar man om i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan