Vasa sjukvårdsdistrikt: Fyra nya fall av covid-19

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

Fredagens uppdatering av coronaläget i Vasa sjukvårdsdistrikt innebär att totalt 17 fall har konstaterats hittills denna vecka.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Antalet bekräftade coronavirusfall i Vasa sjukvårdsdistrikt är nu 1074. Det innebär att nya fyra fall har konstaterats det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbsida på fredag förmiddag.

Av de fyra fallen är två i Jakobstadsregionen. De har båda koppling till utlandet.

Denna vecka har hittills 17 nya fall av covid-19 bekräftats i sjukvårdsdistriktet. Under gårdagen togs 145 prover. Sedan epidemins början har 25 593 tester gjorts. 

 

Sjukvårdsdistriktet är inne i den så kallade accelerationsfasen. Incidenstalet är just nu 39 fall per 100 000 invånare de senaste två veckorna. Incidenstalet  i Vasa sjukvårdsdistrikt har varit oförändrat de senaste dagarna. 

Läs också: Sju nya coronafall i Södra Österbotten

Kontakta skribenten
Ange gärna ditt namn och telefonnummer för redaktionens kännedom.
Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Kinnunen vill avvakta med nya restriktioner i Österbotten – "Jätteviktigt att det finns grund för det som rekommenderas"

Marina Kinnunen är direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt.
Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

Marina Kinnunen är direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt.

Sjukvårdsdirektör Marina Kinnunen tror att de nya strängare restriktionerna kommer att hjälpa Nyland och andra regioner där coronaläget försämrats.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan