Sju nya coronafall i Södra Österbotten

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Arkiv/Marcus Lillqvist

Seinäjoki centralsjukhus.

I spårningsarbetet har man lagt märke till att munskydd inte används. Sjukvårdsdistriktet påminner invånarna om rekommendationen att använda munskydden.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det senaste dygnet har sju nya fall av covid-19 konstaterats i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt. De nya positiva fallen kan kopplas till smittkedjor som är kända sedan tidigare. 

Hittills har 206 personer bekräftats ha covid-19 i distriktet. Antalet tester minskar och man påminner om att tröskeln för att testa sig ska vara låg. Under det senaste dygnet har 347 tester analyserats. 

Den senaste tidens smittspårning har gett vid handen att personer inte använder munskydd. Sjukvårdsdistriktet påminner att det finns en stark rekommendation att använda munskydd i exempelvis kollektivtrafiken, andra stadiets utbildning, inomhus i offentliga miljöer och vid publikevenemang där säkerhetsavstånd inte kan hållas. 

Utöver att ringa personer som testat positivt för covid-19 tar man från och med i dag i bruk en sms-tjänst. Personer som får ett positivt svar får således information om detta genom att bli uppringd och som textmeddelande.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Ett nytt coronafall i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt

Ett nytt fall av covid-19 har konstaterats inom Soite.
Foto: Arkiv/Vilhelmina Öhman

Ett nytt fall av covid-19 har konstaterats inom Soite.

Ett nytt fall av covid-19 har konstaterats inom Soites område. Personen har varit i karantän och det finns inga nya exponerade.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan