|

Nio döda i IS-bakhåll i Irak

Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Nio personer dödades, varav sex medlemmar i säkerhetsstyrkorna och tre civila, i ett bakhåll utfört av terrorgruppen IS cirka 20 mil norr om Iraks huvudstad Bagdad på lördagen, enligt lokala myndigheter.

En poliskälla uppger att en hemmagjord sprängladdning först detonerade vid en väg när ett fordon passerade. När sedan polis och paramilitära säkerhetsstyrkor anlände till platsen öppnade jihadisterna eld mot dem.

Enligt Mohammed Zidane, borgmästare i staden Zouiya, var det fyra medlemmar av milisen Hashed al-Shaabi, Folkets mobiliseringsstyrkor, och två poliser som dödades, förutom de civila.

Både borgmästaren och polisen uppger att IS låg bakom attacken, även om gruppen ännu inte tagit på sig den.

Annons
Även sedan IS 2017 officiellt utropades som besegrat har gruppen fortsatt utföra attacker i Irak, där den numera huvudsakligen är baserad i otillgängliga ökenområden.

|

Trump ger deklarationer till åklagare

USA:s tidigare president Donald Trump har överlämnat sina deklarationer som en åklagare på Manhattan i New York länge krävt. Arkivbild.
Foto: Evan Vucci/AP/TT

USA:s tidigare president Donald Trump har överlämnat sina deklarationer som en åklagare på Manhattan i New York länge krävt. Arkivbild.

USA:s tidigare president Donald Trump har lämnat över sina inkomstdeklarationer till en åklagare i New York. Men han har vägrat in i det sista.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan