Coronaläget i Mellersta Österbotten: Sex nya fall

Fallen ökar i Mellersta Österbotten. Zoom
Foto: Jonas Brunnström

Fallen ökar i Mellersta Österbotten.

På lördagen meddelade Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt att flera nya coronafall har bekräftats. Den regionala covid-19-myndighetsgruppen sätter nu in ett extra möte.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Efter flera dagar med noll nya coronafall rapporterar Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt på lördagen att sex nya fall av coronavirussmitta har konstaterats. Av de här hör fyra fall ihop med tidigare kända smittkedjor och samtliga personer som nu testat positivt för corona har suttit i karantän sedan tidigare. 

Enligt sjukvårdsdistriktet vårdas för tillfället en person på Mellersta Österbottens centralsjukhus i Karleby på grund av sin covid-19-infektion. 

De nya fallen innebär att sammanlagt 134 personer har smittats av coronaviruset i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt sedan pandemins början. I morgon (söndag) samlas den regionala covid-19-myndighetsgruppen till ett extra möte och evaluerar situationen i området. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Nya coronafall i Vasa och Jakobstad – en av de smittade kan bära på muterat virus

Under de senaste dygnet har personer i två österbottniska städer testat positivt för corona.
Foto: Marcus Lillkvist

Under de senaste dygnet har personer i två österbottniska städer testat positivt för corona.

Nya coronafall finns i Jakobstad och Vasa. Fallen i Vasa har koppling till utlandet och ett av testen analyseras ytterligare eftersom det finns risk för att den smittade bär på en muterad virusvariant. Heikki Kaukoranta är oroad.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan