Ett nytt coronafall i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt

Ett nytt fall av covid-19 har konstaterats inom Soite. Zoom
Foto: Arkiv/Vilhelmina Öhman

Ett nytt fall av covid-19 har konstaterats inom Soite.

Ett nytt fall av covid-19 har konstaterats inom Soites område. Personen har varit i karantän och det finns inga nya exponerade.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sammanlagt har nu 138 personer i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt smittats av coronaviruset under hela pandemin. Fortsättningsvis vårdas tre personer på Mellersta Österbottens centralsjukhus på grund av covid-19.

Mellersta Österbottens regionala covid-19-myndighetsgrupp sammanträdde på onsdagen och slog fast de rekommendationer som togs i söndags vid ett extra insatt möte. Rekommendationerna gäller nu när sjukvårdsdistriktet nått accelerationsfasen. Det handlar bland annat om att max 20 personer får träffas privat och att hobbyverksamheten för vuxna ska pausas till den 21 december.

Soite påminner också om att Regionförvaltningsverket på tisdagen skärpte reglerna när det gäller offentliga sammankomster i Mellersta Österbotten. Samlingar för över 20 personer är helt förbjudna till den 21 december. Det här beslutet har tagits för att hindra bred spridning av viruset, för att skydda riskgrupperna och för att trygga att sjukvården klarar trycket, skriver Soite i ett pressmeddelande.

Arrangörerna är själva ansvariga för att säkerheten tryggas och folkmängden begränsas. Offentliga sammankomster kan ordnas inomhus och på ett begränsat område utomhus, med extra säkerhetsåtgärder enligt THL:s föreskrifter. Men gränsen på max 20 deltagare måste hållas.

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Vasa sjukvårdsdistrikt i dag: 10 nya fall av corona

Totalt 10 nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet.
Foto: Mikael Nybacka

Totalt 10 nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet.

Incidensen fortsätter att minska.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan