|

Tio nya fall i Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt – sju patienter är intagna

Zoom
Foto: Arkiv

Tio nya coronafall det senaste dygnet, meddelar Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt. För tillfället vårdas sju coronapatienter på sjukhus eller bäddavdelningar i Seinäjoki.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt har tio nya fall av corona det senaste dygnet. Av dem befann sig nio redan i karantän. 

Av de som insjuknat den senaste tiden har drygt hälften blivit smittade av familjemedlemmar. I övrigt har smittan kommit från arbetsplatsen eller olika fritidsaktiviteter. 

 

I Södra Österbotten har totalt 347 personer smittats sedan i mars. De senaste två veckorna har 119 av dem smittats. Det betyder att incidenstalet för tillfället är 61,7. 
Annons
Just nu vårdas sju patienter antingen på sjukhus eller hälsostationernas bäddavdelningar. 

I går togs 826 coronatester i Seinäjoki. 

 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Just nu klarar vården av antalet covid-patienter

Infektionsöverläkare Juha Salonen säger att läget med covid-patienter på centralsjukhuset just nu är under kontroll och det är inte aktuellt att öppna en skild avdelning.
Foto: Mikael Nybacka

Infektionsöverläkare Juha Salonen säger att läget med covid-patienter på centralsjukhuset just nu är under kontroll och det är inte aktuellt att öppna en skild avdelning.

Fem personer i Österbotten behöver sjukhusvård för covid-19 för tillfället. Fyra nya dödsfall har inträffat de senaste två veckorna.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan