Traficom vill inte se några flyg från Storbritannien, Irland eller Sydafrika

Traficom har förlängt reserestriktionerna för anländande passagerarflyg från Storbritannien, Irland och Sydafrika till och med den 25 januari. Zoom
Foto: Roni Rekomaa/Lehtikuva/Arkiv

Traficom har förlängt reserestriktionerna för anländande passagerarflyg från Storbritannien, Irland och Sydafrika till och med den 25 januari.

Institutet för hälsa och välfärd ser ingen orsak att luckra upp bestämmelserna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Transport- och kommunikationsverket Traficom har förlängt reserestriktionerna för anländande passagerarflyg från Storbritannien, Irland och Sydafrika till och med den 25 januari.

Beslutet bygger på en rekommendation från Institutet för hälsa och välfärd och gäller inte överflygningar, tekniska mellanlandningar, fraktflyg, sjuktransporter eller så kallade statsflyg som berör toppolitiker.

Orsaken till de förlängda restriktionerna är risken för att de nya varianterna av coronaviruset sprids till Finland i stor skala. De nya varianterna av coronaviruset sprids snabbare och kan därmed förvärra smittläget också i Finland.


Enligt Institutet för hälsa och välfärd har det inte skett nämnvärda förbättringar i situationen i Storbritannien, Irland och Sydafrika sedan restriktionerna infördes. Flera fall av de nya varianterna har påträffats också i Finland.

Annons

Statsrådet fattar beslut om eventuella nya reserestriktioner nästa fredag den 22 januari.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

HS: Marin har kallat alla partiledare till restriktionsmöte på torsdag

Beredskapslag eller inte? Den frågan får ett svar på torsdagen, då statsminister Sanna Marin diskuterar med alla riksdagspartier.
Foto: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Beredskapslag eller inte? Den frågan får ett svar på torsdagen, då statsminister Sanna Marin diskuterar med alla riksdagspartier.

Enligt Helsingin Sanomats uppgifter har statsminister Sanna Marin kallat in landets högsta beslutsfattare till ett möte om coronarestriktionerna klockan 12 på torsdagen. Det kan tolkas som ett tecken på kommande undantagslag.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan