Ett nytt coronafall i Södra Österbotten

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Seinäjoki centralsjukhus.

Största delen av den senaste tidens smittkedjor har kunnat kartläggas. I nuläget handlar det om flera små kedjor som finns på olika håll i landskapet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under förra veckan konstaterades totalt 18 nya coronafall i Södra Österbotten – och fyra av dessa under veckoslutet, tre under fredagen och ett under söndagen. Enligt sjukvårdsdistriktet finns det flera små smittkedjor på olika håll i landskapet, men några massexponeringar har inte inträffat.

I smittspårningsarbetet har man lyckats kartlägga smittkedjorna i 89 procent av fallen. 44 procent av de smittade har redan suttit i karantän när de själva testat positivt.

Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 494 personer i Södra Österbotten – 71 av dessa fall har konstaterats nu under januari månad. I nuläget har man inga coronapatienter på vare sig centralsjukhuset i Seinäjoki eller på hälsovårdscentralernas bäddavdelningar.

Incidenstalet för de senaste två veckorna är 26,4 per 100 000 invånare. Den regionala coronasamarbetsgruppen Nyrkki konstaterade på sitt möte på måndagen att sjukvårdsdistriktet fortfarande befinner sig i accelerationsfasen.

Annons
Antalet som kommer och testar sig för coronaviruset har ökat. Förra veckan togs sammanlagt 2227 tester – och av dessa gav 0,7 procent positivt utslag.


 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Vasa sjukvårdsdistrikt i dag: 10 nya fall av corona

Totalt 10 nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet.
Foto: Mikael Nybacka

Totalt 10 nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet.

Incidensen fortsätter att minska.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan