Malmska: Fyra nya fall från redan kända smittkedjor

Smittskyddsläkare Johanna Gripenberg. Zoom
Foto: Jonas Brunnström

Smittskyddsläkare Johanna Gripenberg.

Av de femton nya fallen som bekräftats inom Vasa sjukvårdsdistrikt under fredagsförmiddagen finns fyra av dem på Malmskas område.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Under fredag förmiddag bekräftades att femton nya fall av covid-19 inträffat inom Vasas sjukvårdsdistrikt. Johanna Gripenberg informerar att fyra av dem finns på Malmskas område. Alla fall i Jakobstadsregionen tillhör redan kända smittkedjor.

Tidigare idag bekräftades att den brittiska coronamutationen finns i Mellersta Österbotten och att detta härleds till smittkedjan på Northwolts fabriksbygge. Gripenberg säger att även på Malmskas område har det nu uppdagats en del karantäner från Northwolt, men inga positiva fall har bekräftats ännu.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Infektionsöverläkare gläds över det lugna coronaläget – "Hur sommaren blir beror helt på oss själva"

Infektionsöverläkare Juha Salonen.
Foto: Jonny Huggare Smeds

Infektionsöverläkare Juha Salonen.

Noll nya fall i Vasa sjukvårdsdistrikt på måndagen. Det vackra vårvädret syns i antalet tagna tester i distriktet under helgen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan