Tre nya coronafall i Mellersta Österbotten – möjlig exponering på köpcenter

Coronatestning vid MÖCS i Karleby.                  Zoom
Foto: Arkiv

Coronatestning vid MÖCS i Karleby.

Under det senaste dygnet har tre nya coronafall bekräftats i Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Två av dem som nu testat positivt befann sig sedan tidigare i karantän och de här fallen har inte lett till några nya exponeringar. 

I det tredje fallet finns det risk för att personer som besökt köpcentret Chydenia i Karleby har utsatts för smitta. 

"De personer som har rört sig i köpcentret Chydenia 17–19 februari, särskilt i affären BikBok, ska vara uppmärksamma på om de får symtom", skriver sjukvårdsdistriktet i ett pressmeddelande. 

Den som utvecklar symtom kan fylla i symtombedömningen på www.omaolo.fi eller ringa Coronarådgivningsnumret 06 828 7499. 

Annons

De nya fallen innebär att sjukvårdsdistriktet nu har sammanlagt 206 bekräftade fall sedan pandemin bröt ut i mars i fjol. 

Inicidenstalet, talet som anger antalet nya fall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, är nu 24 och sjukvårdsdistriktet befinner sig på den lägsta av de tre faser som epidemin delas in i. 

Enligt de senaste uppgifterna får en person vård på grund av covid-19 på Mellersta Österbottens centralsjukhus.

Uppdaterad 20.2 klockan 16.37 med nya uppgifter från Mellersta Österbottens sjukvårdsdistrikt. I den ursprungliga artikeln stod det att två nya coronafall uppdagats, men senare meddelade sjukvårdsdistriktet att det handlar om tre nya fall.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan

Läs ÖT digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande