|

Vasa sjukvårdsdistrikt i dag: 18 nya fall av corona – 10 000 har fått första vaccindosen

Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Det senaste dygnet har 18 personer bekräftats smittade med corona i Vasa sjukvårdsdistrikt. Nu har 1600 personer i distriktet hunnit få båda vaccindoserna. 10 000 har fått den första dosen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Antalet smittade sedan i mars har nu passerat 2000, i dag är de 2012. 

I dag är incidenstalet 130, det vill säga antalet smittade per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna. I går togs 465 coronatester i distriktet. 


 

Nu är sju procent av den vuxna befolkningen i sjukvårdsdistriktet vaccinerad med den första dosen. Cirka 10 000 invånare har fått den första dosen och cirka 1600 personer har redan fått båda vaccindoserna. 
Annons


LÄS MERA: 
I går bekräftades en person vara smittad på högstadiet Borgaregatans skola i Vasa. Skolan går ändå inte över i distansundervisning. 

Senare i dag tisdag kommer samordningsgruppen att samlas för sitt veckomöte. Vi återkommer i vår rapportering kring det. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan