Vasa sjukvårdsdistrikt i dag: 10 nya fall av corona

Totalt 10 nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Totalt 10 nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet.

Incidensen fortsätter att minska.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 10 nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelade distriktet på sin webbplats klockan 11. Inget av fallen är inom Jakobstadsregionen.

Det betyder att det totala antalet smittade sedan pandemins början nu uppgår till 2090 personer. I går, lördag, rapporterade man om 17 nya fall.

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är på söndagen 111. Det betyder att det fortsätter att minska – på lördagen var incidensen 113.

Under lördagen var det 157 personer i distriktet som testade sig för coronaviruset. Testresultaten kan fortfarande komma med fördröjning eftersom trycket fortsättningsvis är stort på Fimlabs laboratorium i Tammerfors som analyserar proverna. 

 
Över 13000 har fått vaccin

Vasa sjukvårdsdistrikt fortsätter med vaccinationerna. Nu får alla som fyllt 75 år vaccin. Man börjar också vaccinera 16–69-åringar som hör till riskgrupp 1. Läs mer om det här. 

Enligt THL:s vaccinationskarta har nu 13222 personer i Vasa sjukvårdsdistrikt fått den första dosen av coronavaccinet. 1212 personer har fått båda doserna. Kartan uppdateras med fördröjning.


Annons
Uppdaterad kl. 16:50 med Jakobstadsregionens kommentar.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Hundratals vaccindoser höll på att gå ut i Vasa – men överläkare Heikki Kaukoranta såg till att de blev använda

Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta.
Foto: Karolina Åsmus

Vasa stads ledande överläkare Heikki Kaukoranta.

Från och med nästa vecka får friska personer som fyllt 50 vaccinera sig i Vasa. I söndags lyckades man rädda 700 vaccindoser från att kastas bort i staden.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan