Utvidgad tidsbokning till coronavaccinering

Från och med måndag den 1 mars utvidgas tidsbokningen till vaccinering. Zoom
Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

Från och med måndag den 1 mars utvidgas tidsbokningen till vaccinering.

Från och med måndag utvidgas coronavaccineringen för riksgrupp 1. Då får också fler möjlighet att beställa tid i Jakobstadsområdet.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Tidsbeställningen för coronavaccineringen utvidgas när flera personer från riskgrupp 1 får möjlighet att beställa tid vecka 9, meddelar Social- och hälsovårdsverket i Jakobstad.


Till listan med risk för att insjukna i en allvarlig coronavirusinfektion har följande sjukdomar/tillstånd lagts till: svår kronisk njursjukdom, kronisk obstruktiv lungsjukdom eller av annan orsak nedsatt lungkapacitet, astma och har under det senaste året behövt kortison i tablettform eller sjukhusvård på grund av astman, tablettbehandlad typ 2-diabetes och är i åldern 55–69 år , har insulinbehandlad typ 2-diabetes som och har inte blivit kontaktade hittills.

De som har fyllt 70 år och inte har anmält intresse för att få coronavaccin, kan ännu ringa till tidsbeställningen. De som har lagts i kö tidigare kontakts inom 1–4 veckor och ges tid till vaccination.

I samband med vaccinationen måste man kunna påvisa att man hör till riskgruppen till exempel genom att visa FPA-kortet, med hjälp av epikriskopia eller recept.  

 Tidsbeställning via telefonnummer 06 781 0330, ti-fr kl. 8-15

Elektronisk tidsbeställning: https://rokotus.vihta.com/public/jakobstad/#/home

Rättad kl 17.30 med att meningen "Andra som hör till riskgrupp 1 och inte ännu har bokat tid, kan också anmäla sig nu", har strukits eftersom det är ett sakfel och inte stämmer.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Närståendevårdare får stöd av mentorer: "De får träffa någon som verkligen förstår"

Ulla-Maj Storsjö (i mitten) är en av mentorerna för närståendevårdare. Mentorprojektet leds av ÅA:s Sarah Åkerman (till vänster) och Fredrica Nyqvist (till höger).
Foto: Cecilia Holmström

Ulla-Maj Storsjö (i mitten) är en av mentorerna för närståendevårdare. Mentorprojektet leds av ÅA:s Sarah Åkerman (till vänster) och Fredrica Nyqvist (till höger).

Det senaste året har varit tufft för alla närståendevårdare. Men nu finns utbildade mentorer som kan stödja och säga "Jag förstår hur du har det".

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan