Anhörigföreningen jobbar på trots coronan – "Vi har kanske till och med lyckats nå fler"

På anhörigföreningen Finfami Österbottens Vasakontor jobbar Leena Pakkanen som verksamhetsledare,  Eva Hanses är anhörigrådgivare och Lovisa Till jobbar med ungdomsverksamheten som föreningsassistent. De vill betona att trots all dyster statistik går det att leva ett bra, men annorlunda liv, trots alla utmaningar en psykisk  
sjukdom medför. Det som gör allt lättare är bland annat en fungerande vård, där också de anhöriga och speciellt barnen uppmärksammas.
Foto: Mikael Nybacka

På anhörigföreningen Finfami Österbottens Vasakontor jobbar Leena Pakkanen som verksamhetsledare, Eva Hanses är anhörigrådgivare och Lovisa Till jobbar med ungdomsverksamheten som föreningsassistent. De vill betona att trots all dyster statistik går det att leva ett bra, men annorlunda liv, trots alla utmaningar en psykisk sjukdom medför. Det som gör allt lättare är bland annat en fungerande vård, där också de anhöriga och speciellt barnen uppmärksammas.

De som har närstående som har problem med den psykiska hälsan har inte haft det lätt det senaste året. "Man har blivit mera ensam", säger Eva Hanses, anhörigrådgivare på Finfami Österbotten.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan