Totalt tolv nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på torsdagen.

Det här betyder att det totala antalet smittade sedan pandemins början nu uppgår till 2199 personer.

Hittills den här veckan är Vasa sjukvårdsdistrikt nu uppe i 26 nya coronafall. Utöver dagens tolv rapporterades om tre i går, tre i tisdags och om åtta i måndags.

 
Av gårdagens tre fall fanns två i Vasa och ett i Jakobstad, enligt uppgifter från infektionsöverläkare Juha Salonen. Fyra coronapatienter fick vård på Vasa centralsjukhus under onsdagen.

Läs också: Juha Salonen andas inte ut än – "Många väntar fortfarande på svar"

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, är på torsdagen 75 vilket är en liten ökning från onsdagen då det var 73. Förra torsdagen var incidensen 104.

319 personer i Vasa sjukvårdsdistrikt testade sig för coronaviruset under onsdagen.


Över 17 000 har fått första vaccindosen

Enligt sjukvårdsdistriktets veckovisa vaccinstatistik som publicerades på tisdagen är det nu ungefär 17 100 personer i distriktet, det vill säga 12 procent av befolkningen över 16 år, som fått den första vaccindosen. 

Cirka 1600 personer har fått båda doserna. Den andra vaccindosen, "boosterdosen", ges 12 veckor efter den första.

THL:s webbplats kan man se hur vaccineringen framskrider i de olika kommunerna i Vasa sjukvårdsdistrikt. THL:s statistik uppdateras dock med fördröjning.