|

Carola tävlar mot sig själv i "Let's dance" i Sveriges TV4

Carola och Tobias Wallin dansar tillsammans i "Let's dance". Zoom
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Carola och Tobias Wallin dansar tillsammans i "Let's dance".

Årets upplaga av "Let's dance" innebär nya programledare, ny sändningsdag och förstås nya tävlande. – För omgivningen är det stort om man vinner eller inte, men vi som tackar ja tänker mer på att få på oss skorna och klara stegen, säger Carola Häggkvist.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

De tävlar i "Let's dance" i Sverige i vår

  • Carola Häggkvist, artist (dansar med Tobias Karlsson)
  • Martin Melin, polis (Maria Zimmerman)
  • Suzanne Axell, programledare och journalist (Tobias Bader)
  • Hanna Hedlund, artist (Tobias Wallin)
  • Michel Tornéus, friidrottare (Jasmine Takács)
  • Anis Don Demina, artist (Katja Luján Engelholm)
  • Filip Lamprecht, modell (Lin Hegdal)
  • Kristina "Keyyo" Petrushina, komiker och programledare (Hugo Gustafsson)
  • Janne Josefsson, journalist och programledare (Malin Watson)
 
Årets upplaga av
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Årets upplaga av "Let's dance" presenterades vid en pressträff i Stockholm på tisdagen. Janne Josefsson med danspartnern Malin Watson.När "Let's dance" drar igång på lördag är det dels en ny veckodag att bänka sig på – alla tidigare år har TV4:s danstävling sänts på fredagar. Men det är också med en ny programledarduo vid rodret, eftersom Petra Mede och David Lindgren tagit över stafettpinnen från Tilde de Paula Eby och David Hellenius.

På en pressträff presenterade sig även årets startfält. Och en av de mest omtalade deltagarna i år är Carola Häggkvist, som fått frågan om att vara med många gånger men alltid tackat nej. I år stod dock stjärnorna rätt.

– Jag har inte kunnat planera något annat just nu eftersom det är pandemi, men jag kanske hade tackat ja ändå eftersom det här är ett slags mellanår för mig. Men jag lockades också av förvandlingen kroppen genomgår – jag hade ändå tänkt träna med PT och allt det där, men det GÖR jag ju inte! Och jag älskar att dansa, säger hon till TT.
Annons


"Två explosiva personer"


Carola dansar med "Let's dance"-veteranen Tobias Karlsson, som tidigare bland annat vunnit hela tävlingen tillsammans med Tina Nordström.

– Här har produktionen satt samman två explosiva personer. Jag är en sprinter och levererar på kort tid. Vi har samma energinivå och det är viktigt för oss båda att vartenda steg i dansen harmonierar med musiken, säger Carola och Tobias Karlsson fortsätter:

– Det är en sak som är häftig med Carola. Det är inte många partners man kan bolla sådant med, hennes musikalitet är helt otrolig. Det är hennes styrka i det här sammanhanget, hon är artist och vet vad som krävs, säger han.

Carola Häggkvist och Tobias Karlsson.
Foto: Jonas Ekströmer/TT

Carola Häggkvist och Tobias Karlsson.Hur gärna vill ni vinna tävlingen?

– För omgivningen är det stort om man vinner eller inte. Folk vet att det är en tävling, men vi som tackar ja tänker mer på att få på oss skorna och klara stegen. Men när en väl ska röstas ut, då kommer det nog. Man vill ju aldrig väljas bort. Jag vill ju göra så bra ifrån mig som möjligt, det är ju någonstans mot mig själv jag tävlar, säger Carola.


"Kul omväxling"


En annan deltagare vars medverkan har fått många att höja på ögonbrynen är journalisten Janne Josefsson. Tittarna är vana vid att se honom som råbarkad SVT-journalist, och nu blir det i stället dans på bästa underhållningstid.

Josefsson är ännu inte särskilt nervös över själva tävlingsmomentet, men däremot har han funderat kring hur vardagen kommer att se ut när man deltar i ett program som "Let's dance".

– Jag har ju jobbat mycket med tv och då får man mycket uppmärksamhet, men då har det mer handlat om vad folk har tyckt om mina granskningar. Men detta kommer ju att innebära att varenda jävel kommer att känna igen mig och vilja prata dans? Men det blir en kul omväxling från att bara prata om reportage man har gjort, säger han.


Sprallig Josefsson


Han tror sig också kunna lova att tittarna kommer att få se en helt ny sida av honom och att det kan gå igenom rutan att han egentligen är "en levnadsglad och sprallig person som gillar att snacka och dra anekdoter". Hans danspartner Malin Watson håller med:

– Jannes styrka är att han vågar visa känslor. Han är så passionerad som person och har så mycket känslor som behöver komma ut, vi behöver bara få in de här känslorna i dansstegen och klara av koreografin, säger hon.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Filip Lamprecht hyllar mormor Lill-Babs med sin dans: "Känslosamt"

Filip Lamprecht tillägnar Lill-Babs sin dans i veckans "Let's dance". "Hon var inte som en typisk mormor, utan ens bästa kompis. Jag hade sjukt roligt med henne", säger han.
Foto: Claudio Bresciani / TT

Filip Lamprecht tillägnar Lill-Babs sin dans i veckans "Let's dance". "Hon var inte som en typisk mormor, utan ens bästa kompis. Jag hade sjukt roligt med henne", säger han.

Filip Lamprecht hyllar sin mormor, Barbro "Lill-Babs" Svensson, i veckans "Let's dance", och berättar om saknaden efter den folkkära artisten.– Hon kunde göra den värsta dagen till den bästa för vem som helst, säger han.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan