Inga nya coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt i dag

Vasa centralsjukhus fungerar i höjd beredskap med anledning av pandemin. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus fungerar i höjd beredskap med anledning av pandemin.

Incidensen har nu sjunkit till 35.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Inga nya fall av coronavirussmitta har konstaterats i Vasa sjukvårdsdistrikt under det senaste dygnet. Det meddelar distriktet på sin webbplats klockan 11 på onsdagen.

Det här betyder att det totala antalet smittade sedan pandemins början ligger kvar på 2270 personer. I går tisdag rapporterades om ett nytt fall och i måndags om två.

Läs också: Vasabo enda fallet på tisdagen – smittkedjorna har brutits i Närpes och på äldreboenden

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, är på onsdagen 35 vilket betyder att det sjunkit ytterligare sedan tisdagen då incidensen var 38. Förra onsdagen var incidensen 61. 

Annons
322 personer i Vasa sjukvårdsdistrikt testade sig för coronaviruset under tisdagen.

Totalt 15 personer i Vasa sjukvårdsdistrikt har avlidit till följd av sjukdomar orsakade av coronaviruset sedan pandemins början. Antalet är oförändrat sedan den senaste rapporten för två veckor sedan.


Lättade rekommendationer

Tack vare att coronaläget i sjukvårdsdistriktet blivit allt bättre de senaste veckorna kunde Österbottens coronasamordningsgrupp i går konstatera att distriktet inte längre befinner sig i epidemins svåraste fas, spridningsfasen, utan att man nu tar steget ner till accelerations-/inbromsningsfasen.

I och med detta kunde gruppen för första gången på länge också fatta beslut om lättade rekommendationer. Bland annat höjdes maxgränsen för hur många som får träffas privat från sex till tio personer och skolorna (högstadierna och andra stadiets utbildningar) rekommenderas att återgå till närundervisning nästa vecka.

Rekommendationerna om munskydd och distansarbete fortsätter däremot gälla åtminstone fram till slutet av april. Rekommendationen om att hålla vuxnas hobbyverksamhet i grupp på paus är i kraft till den 11 april.

Den maxgräns på sex personer på offentliga sammankomster – som Regionförvaltningsverket beslutat om – fortsätter också gälla fram till den sista mars.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

I Vasa sjukvårdsdistrikt håller man ögonen på Soite: "Alltid en risk när det går dåligt för grannen"

Marina Kinnunen.
Foto: Jonny Huggare Smeds

Marina Kinnunen.

Inga nya fall i Vasa sjukvårdsdistrikt på lördagen. Det är bra, tycker sjukvårdsdirektör Marina Kinnunen, men håller koll på grannen i norr.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan