Två nya fall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa Centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa Centralsjukhus.

Incidenstalet har sjunkit något i Vasa sjukvårdsdistrikt. För tillfället är det 31.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Två nya coronafall har bekräftats det senaste dygnet. Det meddelar Vasa sjukvårdsdistrikt på sin webbplats på tisdagen. Det innebär att sammanlagt 2 327 personer smittats i sjukvårdsdistriktet sedan pandemin bröt ut i fjol.  

Sedan 23 mars befinner sig Vasa sjukvårdsdistrikt i accelerationsfasen och incidenstalet, som anger antalet nya fall per 100 000 invånare de senaste 14 dagarna, är nu 31. Dagen innan var det 32. 

Chefsöverläkare Peter Nieminen sade på måndagen att nu hänger utvecklingen på hur väl sjukvårdsdistriktet klarat påsken. 

– Det lär visa sig under nästa vecka och senast därpå följande vecka. Det är ju många som är lediga ännu den här veckan, säger Nieminen.

Annons
Under måndagen sökte sig 107 personer till vården för att testa om de smittats av coronaviruset. I nuläget har totalt 61 713 test tagits.


Vaccinationerna framskrider

Institutet för hälsa och välfärds webbplats kan man följa vaccinationsläget i de olika kommunerna i Vasa sjukvårdsdistrikt. Enligt de senaste uppgifterna har 19,2 procent av befolkningen fått första vaccindosen och 0,7 procent har fått båda doserna. Institutet för hälsa och välfärds statistik uppdateras med viss fördröjning.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Dagens fall från Närpes till Jakobstad – "Nu hoppas vi incidensen fortsätter sjunka"

Infektionsöverläkare Juha Salonen.
Foto: Jonny Huggare Smeds

Infektionsöverläkare Juha Salonen.

Infektionsöverläkaren Juha Salonen känner ingen direkt oro över dagens sex fall efter två dagar med noll. – Läget är stabilt, säger han.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan