|

Kate Winslet anklagar Hollywood för homofobi

Kate Winslet och Saoirse Ronan i filmen "Ammonite". Zoom
Foto: Neon/AP

Kate Winslet och Saoirse Ronan i filmen "Ammonite".

Skådespelaren Kate Winslet har tröttnat på Hollywoods förlegade attityd mot homosexualitet, som hon menar hindar stjärnor från att komma ut ur garderoben.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I en intervju med The Sunday Times säger hon att hon har svårt att räkna alla unga skådespelare hon känner som är livrädda för att deras sexuella läggning ska bli känd och att de därmed ska ha svårare att få "straighta" roller.

Enligt Winslet börjar diskrimineringen redan i början av karriären då de får höra av sina agenter att öppenhet kan skada deras framtidsutsikter.

I intervjun får "Titanic"-stjärnan även frågan om sin egen medverkan i den verklighetsbaserade filmen “Ammonite”, som hade nordisk premiär i mars och som skildrar förhållandet mellan paleontologen Mary Anning och rikemanshustrun Charlotte, och hon försvarar sig mot påstående att hon – som heterosexuell – potentiellt skulle ha "stulit" den rollen från någon annan.

– Jag vet att den rollen aldrig erbjöds till någon annan och i och med min medverkan i filmen hade jag en möjlighet föra en hbtq-historia in i folks vardagsrum, säger hon till The Sunday Times.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Robin hoppas att festivalen i Jakobstad kan bli av – "Jag är optimistisk inför hösten"

Hösten 2018 gästades Jeppis Jazz Festival av Yellowjackets feat. Luiciana Souza. Från arrangörernas sida hoppas man kunna ta emot utländska artister igen den här hösten.
Foto: Markku Jokela/Arkiv

Hösten 2018 gästades Jeppis Jazz Festival av Yellowjackets feat. Luiciana Souza. Från arrangörernas sida hoppas man kunna ta emot utländska artister igen den här hösten.

Robin Käldström känner sig optimistisk inför hösten. Då borde tillräckligt många ha vaccinerats mot coronaviruset för att det ska gå att ordna en festival i Jakobstad.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan