|

Advokat: Navalnyj tappar känseln i händerna

Ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyj hungerstrejkar. Zoom
Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT/Arkiv

Ryske oppositionsledaren Aleksej Navalnyj hungerstrejkar.

Den ryske fängslade regimkritikern Aleksej Navalnyjs hälsa försämras, uppger hans advokat Olga Michailova. Navalnyj har fortsatt hungerstrejka i fängelset och nu börjar han tappa känseln i händerna.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Enligt Navalnyjs advokat, som besökt honom på straffkolonin i Pokrov, har han nu gått ner 13 kilo. Sedan några dagar har han flyttats till en vårdavdelning på grund av en misstänkt luftvägssjukdom.

– Han ser inte bra ut, hostar och mår dåligt. Han väger nu omkring 80 kilo, säger Olga Michailova.

Navalnyj inledde hungerstrejken förra veckan. En anledning var att de läkare som vårdat honom i fängelset endast gav honom smärtstillande mot svår ryggvärk och domningar i ben.

Hans advokater kräver att han flyttas till ett vanligt sjukhus, men en talesperson för Kreml säger att Navalnyj inte ska få någon "särbehandling".

Annons

Aleksej Navalnyj insjuknade akut under en flygtur från Tomsk i Sibirien i augusti i fjol. Han flyttades till ett sjukhus i Tyskland för vård, där det konstaterades att han förgiftats av nervgiftet novitjok. Den 17 januari återvände han hem till Ryssland och greps då direkt på flygplatsen.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Navalnyj kan bli tvångsmatad

Den ryska regimkritikern Aleksej Navalnyj. Arkivbild.
Foto: Alexander Zemlianichenko/AP/TT

Den ryska regimkritikern Aleksej Navalnyj. Arkivbild.

Fängelsepersonalen på den anstalt öster om Moskva där den ryske regimkritikern Aleksej Navalnyj är frihetsberövad planerar att tvångsmata honom.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan