|

USA:s Yellen varnar för ökade världsklyftor

USA:s finansminister Janet Yellen. Zoom
Foto: Evan Vucci/AP/TT

USA:s finansminister Janet Yellen.

Dra inte tillbaka stöden för tidigt även om världsekonomin ser ut att återhämta sig efter pandemin.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

"Jobbet är inte klart ännu", sade USA:s finansminister Janet Yellen i ett skriftligt uttalande till det pågående IMF-mötet och Världsbanken.

Hon varnar för bestående ökade ekonomiska skillnader mellan rikare och fattigare länder som en konsekvens av coronapandemin.

Hon uppmanar därför de båda globala institutionerna att hjälpa till med ekonomiska resurser för att stödja ett stabil återhämtning i den fattigare delen av världen. Yellen säger också att USA ställer sig bakom IMF:s extra lånepaket på 650 miljarder dollar i vad som kan översättas med nödreserver.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Allt fler företag vill öka möjligheten att distansjobba

37 procent av de finländska företagen vill utöka den bestående möjligheten för de anställda att distansjobba. Det visar en ny enkät som Företagarna i Finland har låtit göra.
Foto: Jeanette Östman/SPT

37 procent av de finländska företagen vill utöka den bestående möjligheten för de anställda att distansjobba. Det visar en ny enkät som Företagarna i Finland har låtit göra.

Nästan fyra av tio finländska företag vill satsa på distansjobb.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan