Sju nya coronafall i Södra Österbotten under helgen

Seinäjoki centralsjukhus. Zoom
Foto: Södra Österbottens sjukvårdsdistrikt

Seinäjoki centralsjukhus.

Trots en del nya fall har man i Södra Österbotten ändå koll på var alla nya smittor kommer ifrån. Den största smittkedjan just nu har koppling till ett daghem i Seinäjoki.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sju nya fall av coronasmitta konstaterades i Södra Österbotten under fredag–söndag, meddelar sjukvårdsdistriktet. Det betyder att det totala antalet nya fall under förra veckan landar på 22. Hälften av dessa satt redan i karantän när de visade sig vara coronapositiva.

I nuläget känner man till varifrån alla smittor kommer, inte en enda är av okänt ursprung, uppger sjukvårdsdistriktet. De allra flesta – 45 procent – har smittats inom familjen, medan 27 procent fått smittan från utlandet och 18 procent på privata tillställningar.

Den största smittkedjan är den som har koppling till Huhtala daghem i Seinäjoki – man räknar nu till 27 fall som hör till den kedjan.

Under de senaste två veckorna har man haft sammanlagt 54 smittfall, vilket betyder att incidensen i Södra Österbotten nu ligger på 28 per 100 000 invånare. Antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 771 personer.

Annons
Det är i nuläget ett par personer som behöver vård på grund av coronaviruset. Totalt 22 personer har avlidit i sviterna av covid-19.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Dagens fall finns i Vasa och Korsholm – "Igen bevisat att vi måste testa alla som kommer till Finland"

Juha Salonen.
Foto: Mikael Nybacka

Juha Salonen.

Två fall i Vasa och ett i Korsholm är de senaste insjuknade i sjukvårdsdistriktet. Ett av fallen fångades upp i hamnen.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan