|

Finlands linje står fast: Astra Zenecas vaccin ges inte till dem som är under 65 år

Astra Zenecas coronavaccin ska fortfarande inte ges till personer under 65 år, uppger Institutet för hälsa och välfärd på onsdagen. Zoom
Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva

Astra Zenecas coronavaccin ska fortfarande inte ges till personer under 65 år, uppger Institutet för hälsa och välfärd på onsdagen.

Astra Zenecas coronavaccin ska fortfarande inte ges till personer under 65 år, uppger Institutet för hälsa och välfärd på onsdagen.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Orsaken är att blodproppar i kombination med blodplättsbrist räknas som en, om än mycket sällsynt, biverkning av Astra Zenecas coronavaccin.

"Vaccinationer av personer över 65 år fortsätter, eftersom man inte har upptäckt någon ökad risk för blodpropp bland åldersgruppen efter vaccinering", säger Hanna Nohynek, överläkare vid Institutet för hälsa och välfärd, i ett pressmeddelande.

Nohynek säger också att risken för att insjukna allvarligt i covid-19 är mycket större för äldre personer jämfört med yngre.

Institutet för hälsa och välfärd ska i dag, onsdag, informera ytterligare kring Astra Zenecas vaccin. Presskonferensen börjar klockan 16.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

144 nya fall i Finland på måndagen – incidensen fortsätter sjunka

Antalet coronasmittade går stadigt neråt.
Foto: Jeanette Östman/SPT

Antalet coronasmittade går stadigt neråt.

Flest nya fall av covid-19 konstaterades i Helsingfors.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan