|

Jakten på en sommarkonstnär har börjat

Ansökan om att få bli sommarkonstnär i Jakobstad sänds in till Kulturbyrån, där Marja-Leena Hyytinen jobbar som Staden Jakobstads kultursekreterare. Zoom
Foto: Jessica Poikkijoki/Arkiv

Ansökan om att få bli sommarkonstnär i Jakobstad sänds in till Kulturbyrån, där Marja-Leena Hyytinen jobbar som Staden Jakobstads kultursekreterare.

Konstnären som i sommar arbetar för Staden Jakobstad behöver vara öppen om sin arbetsprocess, till exempel på sociala medier.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Det här är första gången som staden anställer en sommarkonstnär. Den kommer att ha till uppgift att förverkliga ett konstprojekt i staden med valfri teknik. Det ställs sedan ut på lämpligt sätt under den sista projektveckan.

Yrkesverksamma konstnärer, konstutövare och konststuderande kan nu ansöka om att få bli sommarkonstnär. Ansökningstiden inleddes i torsdags, den 15 april, och pågår fram till den 30 april.

Till den fritt formulerade ansökan bifogas meritförteckning och portfolio. Den ansökande ska också beskriva verket som hen skulle vilja förverkliga och hur hen har för avsikt att göra det. Också en beskrivning eller plan över materialbudgeten ska finnas med i ansökan.

Det är viktigt att projektet kan förverkligas inom den givna tidsramen. Det vill säga under sex veckors tid den här sommaren.

Annons
För de veckorna får sommarkonstnären lön. Det finns också möjlighet att få hjälp med mindre materialkostnader. Som sitt arbetsrum kan sommarkonstnären använda bildkonstföreningen Jakartes ateljé i Tobaksmagasinet.


Själva arbetsprocessen bör kunna följas till exempel i sociala medier och allmänheten ska gärna ges möjlighet att delta i processen. Sommarkonstnären förväntas kommunicera om sin arbetsprocess på både svenska och finska, och övriga språkkunskaper räknas som en fördel.

Hållbara och inkluderande projektförslag och lokalkännedom är också till fördel för den som ansöker om jobbet. Vem som får det bestäms av projektets referensgrupp.

Ansökan skickas till Kulturbyrån vid Staden Jakobstad.

Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Anfallarnas tur att göra mål i Jaro: "Det är positivt"

Juuso Aalto avgjorde för Jaro. Här spelade han mot sitt tidigare lag Ekenäs och Akseli Ollila.
Foto: Västra Nyland/Lina Enlund

Juuso Aalto avgjorde för Jaro. Här spelade han mot sitt tidigare lag Ekenäs och Akseli Ollila.

Hittills är det mest försvarare som har gjort målen för Jaro. Men i Åbo klev de offensiva spelarna fram.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan