|

Nauru: Vi har vaccinerat 108 procent

Vaccinationsprogrammet på Nauru har varit framgångsrikt. Zoom
Foto: Erik Mårtensson/TT

Vaccinationsprogrammet på Nauru har varit framgångsrikt.

Den lilla önationen Nauru klappar sig själv på axeln för vad man beskriver som ett "världsrekord" i vaccinering mot covid-19.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Sammanlagt 7 392 personer, eller hela landets vuxna befolkning – närmare bestämt till och med 108 procent – har fått minst en dos, enligt myndigheterna. Hur går det ihop? Siffran inkluderar utlänningar, och blir därmed högre än 100 procent.

"Den nationella insatsstyrkan mot coronavirus är extremt nöjd med det här världsrekordet, och tackar alla på Nauru för deras insatser för att hålla Nauru covidfritt och säkert", skriver regeringen i ett uttalande.

Nauru, som ligger mitt i Stilla havet mellan Australien och Hawaii, är ett av världens minsta länder både sett till invånarantal och yta. Landet är ett av få som klarat sig undan pandemin.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.
|

Danmark ger Ukraina en halv miljon doser vaccin

Vaccin mot covid-19 från AstraZeneca. Arkivbild
Foto: Johan Nilsson/TT

Vaccin mot covid-19 från AstraZeneca. Arkivbild

Danmark skickar inom kort 500 000 doser vaccin mot covid-19 till Ukraina, uppger utrikes- och hälsodepartementen.Totalt planerar landet att donera tre miljoner vaccindoser under 2021.

Vill du läsa hela artikeln?

Obegränsad tillgång till webbnyheter och e-tidningen.

1 månad för 1 €

Mest läst senaste veckan