Ett nytt coronafall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Jonny Huggare Smeds

Vasa centralsjukhus.

Incidensen har stigit något sedan i går.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Ytterligare en person i Vasa sjukvårdsdistrikt har konstaterats vara coronasmittad under det senaste dygnet. Det uppger distriktet på sin webbplats klockan 11 på onsdagen.

Incidensen har på onsdagen stigit till 16 smittade per 100 000 invånare. I går, tisdag, var incidenstalet 15 och i måndags 14.

Hittills den här veckan är man nu uppe i fyra fall. Utöver dagens fall rapporterade man om tre i går. Två av personerna är skrivna i Vasa och en i Jakobstadsregionen, uppgav ledande överläkare Heikki Kaukoranta och smittskyddsläkare Johanna Gripenberg för VBL/ÖT på tisdagen.

Det totala antalet smittade sedan pandemins början uppgår nu till 2547 personer. 

Annons
Under tisdagen var det 348 personer som testade sig för coronaviruset.


75 procent har fått första vaccindosen

Enligt de senaste uppgifterna från Vasa sjukvårdsdistrikt är det nu 75 procent av invånarna över 12 år – drygt 109 000 personer – som har fått den första dosen av coronavaccinet.

Omkring 50 000 personer har även fått den andra dosen, som ges tolv veckor efter den första.

På THL:s webbplats kan man se hur vaccineringen framskrider i de olika olika åldersgrupperna i kommunerna som hör till i Vasa sjukvårdsdistrikt. THL:s statistik uppdateras dock med fördröjning.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan

Läs ÖT digitalt i fyra månader för 49 €

Normalpris 79,60 €

Hämta erbjudande