|

Reuters: Vaccinkrav för offentliganställda i USA

I USA väntas besked om att offentliganställda i USA måste vaccinera sig mot covid-19. Orsaken är spridningen av den smittsammare deltavarianten i landet. Zoom
Foto: Rogelio V. Solis/AP/TT

I USA väntas besked om att offentliganställda i USA måste vaccinera sig mot covid-19. Orsaken är spridningen av den smittsammare deltavarianten i landet.

Offentliganställda i USA måste vaccinera sig mot coronaviruset. Det beskedet väntas president Joe Biden tillkännage under torsdagen, uppger en högt uppsatt källa till nyhetsbyrån Reuters.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Anledningen är den snabba spridningen av den mer smittsamma deltavarianten av viruset i USA.

Åtgärden väntas omfatta samtliga civilanställda inom den offentliga sektorn. För den som inte vaccinerar sig väntar åtgärder så som regelbundna covid-19-tester, social distansering, munskyddspåbud och reserestriktioner. Den som inte vaccinerar sig riskerar dock inte att förlora sitt jobb, enligt uppgifterna.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan