|

LYSSNA: Bristande kommunikation och skenande prislapp väcker starka reaktioner

Händelserna kring Vasa sjukvårdsdistrikts nya patientdatasystem går in ett avgörande skede de kommande två veckorna. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Händelserna kring Vasa sjukvårdsdistrikts nya patientdatasystem går in ett avgörande skede de kommande två veckorna.

Nyhetspodden Bakom rubrikerna sammanfattar de senaste vändningarna kring det påkostade patientdatasystemet. Debattredaktör Björn Nyberg medverkar.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Debatten om det nya patientdatasystemet har seglat upp som ett av de verkligt stora samtalsämnena och ämnet toppar listan över de mest lästa insändarna på Vasabladet.

Nyhetspodden Bakom rubrikerna tar en närmare titt på en komplicerad diskussion där beslutsgång, dyra kostnader och bristande kommunikation fått många att ifrågasätta det nya systemet. Prislappen för patientdatasystemet uppgår till omkring 160 miljoner euro. 

Klart är att ett nytt gemensamt patiensdatasystem kommer att behövas. Men den stora frågan är om det är den omtalade lösningen som amerikanska Cerner med dotterbolag i Irland erbjuder, eller kan finländska företags charmoffensiv vända vinden? 

Bakom rubrikerna gästas den här gången av VBL:s och ÖT:s debattredaktör Björn Nyberg. Ett nytt avsnitt av Bakom rubrikerna hittar du på HSS Medias lyssnasajtSpotify och Apple podcasts.

Annons
 

Listen on Apple Podcasts
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan