|

I dag: 14 nya fall i Vasa sjukvårdsdistrikt

Vasa centralsjukhus. Zoom
Foto: Mikael Nybacka

Vasa centralsjukhus.

Incidenstalet för distriktet är nu 170.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

I går tog 385 österbottningar ett coronatest. Fram till i dag har Vasa sjukvårdsdistrikt totalt 3888 bekräftade fall av corona. 

Enligt de senaste uppgifterna befinner sig fyra personer på sjukhus på grund av viruset. Två av dem vårdas på intensivvårdsavdelning. 

Nu är 65 procent av österbottningarna dubbelvaccinerade.


Lördagen den 16 oktober ordnar Vasa ett drop in-tillfälle utan tidsbokning vid Kyrkoesplanadens hälsostation.

Under tillfället kan Vasabor få första eller andra vaccindosen. Andra dosen kan ges om det gått sex veckor sedan första vaccindosen getts, uppger Vasa stad på sin webbplats. 

Klockslagen som gäller är 13.00–15.30.


 

LÄS MERA: 

Enligt Mika Salminen på Institutet för hälsa och välfärd är risken att insjukna i en allvarlig form av covid-19 större bland dem som inte låtit vaccinera sig mot coronaviruset.

– För en ovaccinerad person är risken för att hamna på sjukhus cirka 15–20 gånger så stor som för en vaccinerad person, sade Salminen på myndigheternas presskonferens på torsdag morgon.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan