|

LYSSNA: Insändare om sexuella trakasserier väcker ilska– "Lämna diskussionen åt oss som är unga nu"

Maria Tolppanens (SDP) insändare i Vasabladet (publicerat i tidningen 29.9) har väckt stor uppmärksamhet. Zoom
Foto: Patrick Sjöholm

Maria Tolppanens (SDP) insändare i Vasabladet (publicerat i tidningen 29.9) har väckt stor uppmärksamhet.

Nyhetspodden uppmärksammar den omtalade debattstormen kring Maria Tolppanens insändare. Socionomstuderande Madeleine Stén gästar podden.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Insändaren "Bort med tassarna – ett nej är ett nej" har lett till debattstorm och starka reaktioner. Då socionomstuderande Madeleine Stén upprördes av Tolppanens åsikter och gav svar på tal med insändaren "Sluta vara ett as helt enkelt". 

Nu gästar Madeleine Stén nyhetspodden Bakom rubrikerna där hon berättar mera ingående om varför hon ville svara Tolppanen. 

– Jag blev väldigt provocerad, arg och jag vet att jag inte är den enda som känner så här. Kanske jag kan vara en röst för dem, säger Stén i podden. 

Ett steg mot en mer konstruktiv debatt är enligt Stén att sluta dela upp, kategorisera folk och generalisera beteenden och sätt. I avsnittet diskuteras också om att förändra sitt synsätt i takt med att samhället utvecklas och moderniseras, om att vi tenderar ha lätta lösningar på komplicerade problem och att vara trött på att inte våga gå hem ensam på kvällen. 

Annons
Det senaste avsnittet av nyhetspodden Bakom rubrikerna hittar du på HSS Medias lyssnasajtSpotify och Apple.

 

Listen on Apple Podcasts
 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan