Läget i Vasa sjukvårdsdistrikt: 50 nya fall

Många har testat sig för coronavirussmitta i Vasa sjukvårdsdistrikt under julhelgen. Zoom
Foto: Alexia Sahl

Många har testat sig för coronavirussmitta i Vasa sjukvårdsdistrikt under julhelgen.

Incidenstalet fortsätter att stiga och är nu 295.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Totalt 50 nya coronafall rapporterar Vasa sjukvårdsdistrikt om på sin webbplats på måndagen. 

Incidenstalet, som anger antalet nya smittfall per 100 000 invånare de senaste två veckorna, är nu 295.  I går, söndag, var incidensen 267

Under söndagen testades 326 personer för coronavirussmitta. 

 
Annons

 

Över 150 nya fall under julhelgen

Antalet nya coronafall under julhelgen har varit höga. I fredags, på julafton, rapporterade distriktet om 39 nya fall. På juldagen var antalet nya fall 68 till antalet och på jul annandag rapporterade distriktet om 58 nya fall. Saldot för julhelgen är alltså 165 nya fall i Vasa sjukvårdsdistrikt. 

– Det är alarmerande siffror och situationen är påväg åt helt fel håll än en gång. Incidensen bara stiger, sade chefsöverläkare Peter Nieminen på söndagen


Nya rekommendationer kan komma i dag

Österbottens coronasamordningsgrupp möts i dag, måndag, för att utvärdera pandemiläget i regionen. Vanligtvis träffas gruppen på tisdagar. 

Marina Kinnunen, direktör för Vasa sjukvårdsdistrikt, uppgav i lördags att gruppen kommer bland annat att diskutera huruvida man ska föreslå för Regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland att skärpa begränsningen för allmänna sammankomster. Sedan 20 december får högst 50 personer delta i offentliga tillställningar inomhus. Begränsningen kan i vissa fall kringgås med coronaintyg. 

– Med sådana här siffror kommer vi att behöva strängare begränsningar, sade Kinnunen till VBL/ÖT. 

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan