Coronaläget i Österbotten: Nu vårdas 25 personer på sjukhus och vårdavdelningar – tre behöver intensivvård

Coronaläget är fortfarande ansträngt i Österbotten. Zoom
Foto: Alexia Sahl

Coronaläget är fortfarande ansträngt i Österbotten.

Coronaläget är relativt oförändrat sedan den senaste uppdateringen av Österbottens välfärdsområde. Incidensen stiger och 25 personer är i behov av vård för covid-19.
Du hittar dina sparade artiklar då du klickar på ditt konto uppe till höger på sajten och väljer "Sparade artiklar"

Österbottens välfördsområde meddelar på fredagen de senaste nyckeltalen för coronaläget i Österbotten.

I dag, fredag, behöver 25 personer vård på grund av covid-19. Det är 2 personer färre än i tisdags.

På fredagen fanns flest intagna på primärvårdens avdelningar: 16 personer. På Vasa centralsjukhus är 9 personer intagna. Av dem vårdas 3 på intensiven och 6 på vårdavdelningar.


 
Annons

Det totala antalet konstaterade smittfall sedan pandemins början är 11 749. Det är 1 208 fler än i tisdags. Med i siffran finns dock endast de officiella coronatester som tagits, det vill säga inte alla självtester som välfärdsområdet nu rekommenderar att man tar.

Enligt fredagens pressmeddelande från välfärdsområdet har 45 procent av de officiella prover som tagits gett positivt utslag.

Incidenstalet för de två senaste veckorna per 100 000 invånare i Österbotten har stigit till 2 408.

Sedan pandemins början har 24 personer i Österbotten dött i sviterna av covid-19. Under veckan har inga nya dödsfall noterats.

 

Andelen österbottningar över 12 år som fått tre vaccindoser är 45 procent. 85 procent av österbottningarna har fått två vaccindoser. 88 procent av österbottningarna har fått en vaccindos. 

 

Numera informerar Österbottens välfärdsområde om coronaläget endast på tisdagar och fredagar. Beslutet motiveras med att statistiken höll på att bli missvisande eftersom man nu också rekommenderar självtester som inte registreras i officiell statistik.

Visa fler
Kommentarer

Tyck till!

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt ger vi dig möjligheten att kommentera och diskutera den här artikeln. Håll dig till ämnet och håll god ton. Vårda ditt språk och respektera andra skribenter och personer i artikeln. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer som vi bedömer som olämpliga.

Mest läst senaste veckan