– Vi översköljs av sådant som är kopplat till sex och sexualitet. Men vi saknar ofta forum eller mod att prata om vilka tankar och känslor det väcker. Vi behöver bli bättre på att prata om det med våra närmaste hemma vid köksbordet.

Det säger Malin Wiik-Norrman, barnmorska och sexualterapeut.

"Jag tänker att alla behöver få prata om sex någon gång under sitt liv. Många låter bli, och det är synd."

Malin är en av fyra experter som besvarar läsarnas och lyssnarnas frågor om bland annat sex och relationer på VBL:s och ÖT:s sajter, appar, tidningar och i podden Handen på hjärtat.

Förra veckan besvarade Malin frågan hur vi kan jobba med oss själva för att få bättre självkänsla och den vägen kunna njuta mera av sex.

I dagens poddavsnitt diskuterar Malin Wiik-Norrman och Jeanette Östman bland annat det tabubelagda i att prata om sex, och hur vi kan få ett bättre sexliv genom att vara snällare mot oss själva.

De diskuterar också vikten av att uttrycka oss och lyssna på rätt sätt när vi pratar om sex med vår partner eller andra som vi litar på.

– Jag tänker att alla behöver få prata om sex någon gång under sitt liv. Många låter bli, och det är synd, säger Malin Wiik-Norrman.

Du kan lyssna på podden via vår poddsajt, Apple poddcasts och Spotify.