Julfest på Seurahuone

Den finska sångaren och låtskrivaren Arttu Wiskari gästar Hotell Seurahuone i Karleby. Kokkolan makeimmat pikkujoulut eller Karlebys smakligaste julfest a´la Arttu Wiskari och DJ Kimble äger rum natten mellan lördag och söndag med start klockan 23.45.

Radiostyrda bilar i Kållby

För den bilintresserade finns en unik chans i Kållby. Kållby RC finns i samlingshuset vid Kållby sportplan under fredagen mellan klockan 18 och 21. Det är främst drift- och touringbilar som körs inomhus på filtmatta men det går också att köra med andra bilar.

Om du själv vill prova på drifting med RC bil och inte äger en sådan går det att hyra en på plats.

Wkndradio med Johan Åminne

På fredag sänder Johan Åminne liveradio från Friends Pub i Jakobstad. En afterwork-show på riktigt! Den bästa rockmusiken från 1980- och 1990-talet blandas med intressanta intervjuer. Programmet pågår från klockan 17 till klockan 19.

Jul med Alfons Åberg

Har du barn i åldern 2 till 8 år och gillar ni att gå på teater tillsammans? Jul med Alfons Åberg är en rolig och stämningsfull pjäs för alla barnfamiljer. Den nyskrivna teatern bygger på tre kända Alfonsberättelser. Teatern görs av Barnens estrad och föreställningarna kan ses bland annat i Jakobstad, Nedervetil, Karleby, Lepplax och Nykarleby mellan torsdag och lördag.

Samae Koskinen på Kulturgaraget

På fredag klockan 19 gästar Samae Koskinen Kulturgaraget i Karleby. Koskinen är känd från den finska radion och konsertscenen. Hans texter är både humoristiska och berörande. Vardagsbilder varvas med högtidliga uttryck för kärlek.

Julstämning genom fönsterrutan

Den första december börjar nedräkningen till jul på allvar. På flera håll har fönster inretts och nya öppnas varje dag fram till jul. Fönsterjulkalendrarna hittas runt om i regionen, bland annat i Skata i Jakobstad och i Esse.

En strålande julöppning i Jakobstad

På fredag är det julöppning i Jakobstad. Tro, hopp och kärlek tänds och det blir julmarknad på torget. På programmet finns också Capoerashow och Hannes Sjöblom bjuder på trubadurmusik.

Jübel på Stadshotellet

Om du gillar party och skön musik är Melody platsen för dig. Tidpunkten är natten mellan lördag och söndag. Den svenska DJ-duon Jübel kommer till Jakobstad på sin Daydremin Club Tour. En exklusiv klubbshow med många överraskningar utlovas. Dörrarna öppnar klockan 22 och det finns en klädkod: juligt!

Reggatta de Blanc på Black Sheep

På Black Sheep i Jakobstad spelar The Police-tributebandet Reggatta de Blanc på fredag. Musiken rör sig från tidig punk till reggae, pop och rock.

Gå på julmarknad

Lördagen är en stor julmarknadsdag i regionen, det är bara att välja och vraka. En lokal julmarknad hittar du på de flesta orter i regionen. Och om lördag inte passar finns det också alternativ på fredag och söndag. I vår stora julmarknadsguide finns mer information.

...eller kanske en julkonsert?

Det finns också gott om julkonserter för den som längtar efter den mysiga julstämningen. Under hela helgen finns konserter på flera orter. Ta en titt i vår julkonsertguide.