Gå på idrottsgala i Nykarleby

På fredag smäller det i Nykarleby. Då ordnas den stora idrottsgalan där allt från Årets talkoarbetare till Årets tränare utses. Nina Lassander är konferencier och Charlotta Kerbs med band står för underhållningen. Under kvällen blir det också tal av undervisningsminister Anna-Maja Henriksson (SFP).

"Med uppvaktning av NM och FM-medaljörer, utdelning av Årets idrottspris i tio kategorier, musik, gäster och några överraskningar, lovar vi en oförglömlig kväll.", skriver arrangörerna.

Ingen anmälan behövs till galan som kör i gång klockan 19.

I fjol prisades Bluefox damer under idrottsgalan i Nykarleby. På fredag är det dags för årets gala med nya pristagare.

...eller på föreningsgala i Kållby

Fredag är verkligen galornas kväll. I Kållby samlingshus ordnas nämligen en föreningsgala där föreningarnas insatser under år 2023 uppmärksammas.

Alla intresserade kan delta, men det behövs anmälan på förhand till Kulturbyrån i Pedersöre och de tas emot så länge det finns platser.

Heja på skidåkare i Nykarleby

I helgen finns alla möjligheter att följa med den finlandssvenska eliten i skidspåren. I dagarna tre står Nykarleby nämligen värd för FSSM, alltså de finlandssvenska skidmästerskapen.

Skidhelgen inleds med sprinttävlingar i klassisk teknik på fredag klockan 13. Dagen därpå står normaldistans i fritt på schemat och på söndag avslutas tävlingarna med stafetter helt i klassiskt.

Sprintbanan har start- och målgång bakom Stjärnhallen. Under de andra tävlingsdagarna är det Skogsvallen som utgör själva tävlingscentralen.

Gå på hockey i Karleby

Är du sugen att se hockey i helgen kan du till exempel söka dig till ishallen i Karleby på fredag klockan 18.30. Då möter Hermes KooVee i Mestis.

Upptäck konstnären i dig i Bennäs

Har du alltid varit lite sugen på att lära dig måla? På lördag har du chansen att testa på olika akvarelltekniker under en MI-kurs i Kulturhuset Ax i Bennäs.

Inga förkunskaper behövs till kursen där du tillsammans med andra får öva dig på att måla vinterlandskap i akvarell. Under workshopen görs två målningar, steg för steg tillsammans.

Kursen är till för vuxna och unga från 13 år och uppåt. Förhandsanmälan krävs.

På lördag ska Jarotränaren Niklas Vidjeskog lotsa sina adepter mot KäPa i Tellushallen i Jakobstad.

Se Jaro live eller på ÖT:s sajt

På lördag klockan 15.15 möter Jaro KäPa i Ligaettans cup i Tellus. Har du inte möjlighet att vara på plats kan du se matchen live på ot.fi.

Upplev rockmusik från 1990- och 2000-talet

Känner du att musiken var mycket bättre på 1990- och 2000-talet? På lördag kväll har du chansen att dyka ner i musiknostalgi och uppleva rockklassiker från dessa årtionden live på Black Sheep Pub & Terrace i Jakobstad.

Med start klockan 22.30 bjuds det på Guilty Pleasure - A tribute to rock classics from the 90s and the 00s.

Vem vill du se som Finlands nästa president? På söndag har du möjlighet att rösta.

Rösta i presidentvalet

Har du inte ännu gett din röst i presidentvalet? På söndag är det valdag och då har du möjlighet att göra det mellan klockan 9 på morgonen och 20 på kvällen.

Notera att du på valdagen bara kan rösta på det ställe som fastställts som din egen vallokal. Vilken vallokal som är din ser du på meddelandekortet som skickats till alla som har rösträtt per post eller i Suomi.fi-tjänsten. Kom ihåg att ta med dig id-kort! (körkort räcker).