Jakobstad

Idrottsbyrån ordnar sportlovsläger under sportlovet. Varje vardag blir det aktiviteter. Skridskoåkning, gymnastik, bowling, simning, skidåkning och bollspel finns inplanerat. Mera information om lägret finns på Jakobstads hemsida.

Ungdomsbyrån ordnar program för låg- och högstadieelever under sportlovet vid Tobaksmagasinet som har öppet tisdag–fredag. Det ordnas bland annat pokerturnering, filmkväll, pizzakväll, lekar, tävlingar och mycket mera. Hela programschemat hittas här på stadens hemsida.

Måndag, tisdag och onsdag blir det futiskul i Tellushallen. Måndag och tisdag klockan 10-14 och onsdag klockan 11-13 är tiderna du ska lägga på minnet.

Pedersöre

Måndag den 26 februari klockan 10-14 blir det vinterfiske vid Vilttorpet i Lövö. Fiskedagen är avsedd för barn och ungdomar i åldrarna 10-16 år men även yngre förmågor får hänga på i sällskap av en förälder. De som deltar får pimpla abborre och ismeta gädda. Det rekommenderas att man tar med varma kläder, vattentäta skor samt egen matsäck.

Onsdag 28:e februari blir det ny vinterfiskedag men i Lappfors. Samma arrangemang och klockslag gäller då.

På måndag och tisdag utlovas sportlovskul i Esse och Bennäs. På måndag är det Esse församlingshem som gäller och följande dag är det Bennäs kyrkhem. Dagarnas bjuder på roliga och omväxlande program som inkluderar lunch och mellanmål. Målgruppen är barn i årskurserna 1-4 men äldre och yngre är också välkomna i mån av utrymme. Tidpunkten för dagarna är klockan 9-15.

På tisdag blir det mys vid Lövis i Bennäs. Dagen inleds klockan 12 med bakning av cake pops och fortsätter med film hela eftermiddagen, ända fram till klockan 16. Det rekommenderas att man tar med något mjukt och skönt att sitta på. Man får också ta med eget snacks om man vill.

Bergö slalombacke och kaffestuga håller öppet hela sportlovsveckan klockan 12–16.

Idrottsbyrån i Pedersöre erbjuder kostnadsfria tider i AW Arena, LKI Arena och Esse Elektro-kraft Arena under hela sportlovet. Tiderna hittas på https://pedersore.timle.fi/

Nykarleby

Måndag den 26:e februari klockan 10 ordnas snögolf i staden. Evenemanget är avsett för alla åldrar och samling sker vid grusplanen intill ishallen. Snögolfen spelas med riktiga klubbor och tennisbollar. Utrustning finns att lånas men man får ta med egna klubbor om man vill.

Tisdag 27:e februari klockan 12-14 ska det klättras. Då står nämligen klätterväggen i Munsalagården till förfogande. Någon begränsning på hur många gånger du får klättra finns inte utan budskapet är att du klättrar så många gånger du vill.

Onsdag 28:e februari blir det friluftsdag vid Munsala skidstuga. En aktivitetsdag med skidor, pulkaåkning och snöskoteråkning. Det bjuds på kaffe, saft, te, munkar och korvgrillning. Köldgräns för friluftsdagen är minus 15 grader.

Torsdag 29:e februari blir det mera aktiviteter. Ungdomar från Malta, Rumänien och Nykarleby ordnar tillsammans lekar, tävlingar och pyssel med miljötema. Språken för dagen är svenska och engelska. Platsen för aktivitetsdagen är Stjärnhallen och den pågår klockan 10.15-11.45.

På torsdag blir det även det populära skidjippot Onnis runda. Alla barn får en medalj och överraskningspåse vid målgång. Dessutom blir det förfriskningar i form saft och bulle till alla deltagare. Skidstadion bakom Stjärnhallen är platsen för evenemanget.

Fredagen den 1:a mars får ungdomarna ta del av en interkulturell kväll i Stjärnhallen. Det blir en europeisk gruppträff med ungdomar från Malta, Rumänien och Finland. Under kvällen blir det bland annat smakprover på nationella specialiteter. Kvällen pågår klockan 19-20.30.

Larsmo

Fredag den 1:a mars blir det sportlovsbio vid Cronhjelmskolan klockan 18.30. Filmen som visas är Bilar 3. Pias Livs finns på plats för de som vill köpa något gott att avnjuta under filmen.

Lördagen den 2 mars klockan 12-15 ordnas den traditionsenliga Vinterkarnevalen i Larsmo idrottspark. Skoteråkning med släde, pulkarace, ponnyridning, testa skidskytte och mycket mera står på programlistan. Hela karnevalens programutbud finns på Larsmos hemsida.

Holm fritidsgård har öppet klockan 10-16 under alla dagar på sportlovsveckan. Caféet är öppet alla dagar utom tisdag.

Kronoby

Måndag 26:e februari ordnas spel och tacokväll i Kronoby Eftis. Kvällen är menad för barn och ungdomar från sju år och äldre. Tillsammans tillreder man och äter tacos samt spelar olika bordsspel.

Onsdag 28:e februari byggs det med lego i Kronoby Eftis. Legobitar finns på plats så man behöver med andra ord inte ta med några egna. Kvällen är menad för de som är sju år och äldre och pågår klockan 16.30-18.

Karleby

Tisdag-fredag kan barn som är intresserad av matlagning vässa till kunskaperna i köket. Detta under juniorkockkursen för barn i åldrarna 8-12 år på Vingesgatan 15 klockan 10-13. Under kursen tillreds en smakfull måltidshelhet som avnjuts tillsammans vid dagens slut.

Fredag 1:a mars blir det en gnutta äventyr och massor av upplevelser i samband med vinterdagen i museikvarteret. Lassanderska huset klockan 12-15 är tiden som gäller för vinterdagen.

Under sportlovsveckan utlovas en oförglömlig upplevelse vid Villa Elba. Det blir nämligen dagsläger under fyra dagar (måndag och onsdag-fredag) och det är möjligt att delta under en eller flera dagar. Lägerupplevelsen består av lekar, spel och aktiviteter både inomhus och utomhus. Lägret är avsett för barn 6-9 år och 10-12 år (de delas in i två grupper baserat på åldern). Lägerprogram ordnas varje dag klockan 9-15.

Sportlovsguiden är ett axplock av alla aktiviteter som ordnas under sportlovet i regionen och är på inget sätt heltäckande. I guiden ingår vissa evenemang som kräver förhandsanmälan och en del uppbär deltagaravgift. Se kommunernas webbplatser för närmare information.