REVY

 • VR - Vörårevyn
 • Regi: Isa Lindgren-Backman.
 • Koreografi: Miia Aho.
 • Texter: Vörå uf:s revyteam.
 • Aktörer: Fanny Fors, Victor Ohlis, Anton Österholm, Nina Nickull, Fanny Hästbacka, Niklas Svartbäck, Nathalie Nyman.
 • Rekvisitörer: Jonathan Nyman, Emil Mannil, Evelina Sabel, Emil Lindgård, Mika Uuranmäki, Mirjam Antus.
 • Ljus: Joakim Engstrand.
 • Ljud: Andreas Lönnvik.
 • Allt-i-allo: Jessica Klockars-Dahlin, Johnny Dahlin, Axel Nyqvist, Markus Markkula, Alexander Jakas.
 • Dräkter: Lilla Syateljén.
 • Premiär: 16.3.2024 i Vörå ungdomsförenings lokal i Koskeby.

Igenkänningsfaktorn i flera av revynumren och sångerna i "VR – Vörårevyn" är hög. I revyn ingår också cliffhangers, precis som i många kriminalromaner. En eller flera välkända rollkaraktärer kommer att gå bort under föreställningen. Spänningen stiger. Vem är det fråga om? Svaret får publiken i slutet av andra akten.

De folkkära rollkaraktärerna Seppo (Niklas Svartbäck) och transvestiteten Georg (Victor Ohlis) har roat publiken i många år.

Vörårevyn är i år även en eloge till radarparet Niklas Svartbäck och Victor Ohlis. De båda eminenta revyrävarna är med för tjugonde gången. De har spelat mot och med varandra i många sketcher under årens lopp. Den som sett flera Vörårevyer har säkert inte glömt Seppo och den trånande transvestiten Georg. För att inte tala om de gamla väninnorna Majlis och Gunlis.

Till de folkkära återkommande karaktärerna hör också Vörå Stina och Singel Stefan. Precis som tidigare år gapskrattar publiken, tack vare revyrävarnas fantastiska mimik, kroppsspråk, röster samt mer eller mindre konstiga ljud.

Ett litet, men naggande gott, gäng för revytraditionen vidare i Vörå. Från vänster Niklas Svartbäck, Victor Ohlis, Nathalie Nyman, Nina Nickull, Fanny Fors, Fanny Hästbacka och Anton Österholm.

Det är fart och fläkt i Vörårevyn. Tempot är högt och energin samt spelglädjen påtaglig hos samtliga aktörer.

Sångerna, till förinspelad musik, framförs på ett fint sätt. När det gäller sånginsatserna lyfter jag speciellt fram Fanny Hästbacka. Att lyssna till henne är en njutning.

Danserna känns som ett nytt inslag. Skickligt och snyggt. Det märks att Vörågänget anlitat en koreograf.

Den moderna digitala tekniken skapar ibland identitetskriser. Men tack och lov är inte alla lika lättlurade, säger morfar (Nathalie Nyman) och dotterdottern (Fanny Fors).

Till de mest dråpliga och mest tänkvärda numren hör till exempel ”Såopsorterasi”, något som fortfarande är problematiskt för många. ”Heta diskussioner” mellan det äkta paret bjuder på farsartade missförstånd.

Vörå Stina bjuder som vanligt på en trerättersmiddag. Tack vare att nya tittare från både USA och Jungfruöarna fått upp ögonen för Wör-TV blir det också en presentation på engelska av de olika maträtterna. Och det bästa av allt är den nya trenden med Mindful eating, det vill säga att det gör ingenting fastän man är fet om man känner sig smal.

Niklas Svartbäck och Victor Ohlis firar 20-årsjubileum i Vörårevyn. På bilden som de gamla väninnorna Majlis och Gunlis.

Äldrevården är aktuell. De gamla väninnorna, som vistas på ett äldreboende, konstaterar tänkvärt att djuren numera får bättre vård än gamlingarna. Den folkkäre Singel Stefan medger att han varit singel så länge att han numera kan tänka sig till och med en Oravaisbo. Men framtiden är kanske räddad. Singel Stefan har nämligen lanserat en ny inspirerande teknisk metod i kampen mot ensamheten.

Revynumret ”Frosipinna” är högaktuellt och berörande men samtidigt humoristiskt. Det gamla paret (Niklas Svartbäck och Fanny Hästbacka) har fått kallmatspaket.

I ”Jåmsasi” får vi ta del av en babys liv och tankar. Det mest tänkvärda och aktuella revynumret är ”Frosipinna”. Det kalla matpaketet för tre dagar som hemservicen levererar till ett par åldringar är berörande, även om det framförs på ett humoristiskt sätt.

Anton Österholm och Nina Nickull diskuterar i revynumret ”Spotpris” hur man bäst sparar på el.

Man blir glad av att höra och se Vörågänget. Alla medverkande är värda beröm för sina många olika rolltolkningar. Den professionella regissören har all anledning att vara nöjd med ensemblen.

Premiärpubliken i den fullsatta ungdomslokalen är entusiatisk. Förutom en massa gapskratt och applåder blir det stående ovationer, något som inte är vanligt i revysammanhang.