Ichiban: Workshoppar, streetfood, konstutställningar och konsert

På lördag ordnar Jakobstads Sinfonietta program i Campus Allegro hela dagen.

På Fanny Penttinens workshop (klockan 10–15) får du lära dig hur man kan tänka när man designar, bygger upp och tecknar en karaktär. Ta med eget material.

Under dagen (klockan 13–15) blir det även en K-pop dansworkshop under ledning av dansläraren Shuichi Murai. Ingen tidigare erfarenhet krävs och workshopen riktar sig till studerande och unga i åldern 15 år och uppåt.

På kvällen (från klockan 19) blir det asiatisk mat, dans, musik, konsert och konst.

Läs mera om dagens program och vad Ichiban innebär på vår sajt.

Babydisco på Oxhamns skola

Damkören Madrigalen ordnar babydiscot som är avsett för barn i åldern 0-6 samt deras föräldrar och syskon. Förutom dans blir det ansiktsmålning, mete och barnloppis under kvällen. Popcorn, kokosbullar, frukt, saft och kaffe serveras.

Lördag klockan 14-16 (ingång vid parentesen).

För de yngsta ordnas babydisco på Oxhamns skola.

Pop-Up evenemang på Jakobstads torg

På lördag blir det officiell kick-off för Project Livs turné Liv on Tour. Målet med turnén är att engagera ungdomar till välmående och socialt ansvar på många plan. Det är ungdomarna John Hellsten, Sarah Lönnqvist och Todde Friberg som har ansvaret och här kan du läsa mera om turnén.

Turnébussen finns på torget klockan 10–13.

Sarah Lönnqvist, Todde Friberg och John Hellsten kickstartar Project Livs turné

Bronsmatch i hockeytvåan och kvartsfinal i Mestis

Både IK Kronan och Highsticks HT förlorade respektive semifinalserie och får tampas om bronset istället. På lördag ställs lagen mot varandra i Cronehov Arena. Nedsläpp klockan 17.00.

Hermes möter Jokerit på hemmaplan i Karleby på fredag 18.30. Det är kvartsfinal nummer två. Hermes leder med 1-0 i matcher.

Kronan och Highsticks gör upp om bronset på lördag.

Bollywood night på Delhi house

Fånga känslan av Bollywood med cocktails och tema från den indiska filmindustrin. Menyn består av Bollywood special (3 rätters meny och 5 rätters meny) med läckra rätter inspirerade av Bollywood. Under hela kvällen får du dessutom njuta av Bollywood-musik.

Kvällen pågår från klockan 17.30 och framåt.

Lymfaflow med Maria och Nina i Bennäs

Välkommen med på en intressant eftermiddag där vi utforskar det spännande lymfsystemet. Programmet består bland annat av föreläsning om lymfsystemet och lymfyoga.

Loffens i Bennäs på söndag klockan 15–18.

Ovanlig blandning av rap och schlager på Melody

På lördag blir det konsert på nattklubben Melody i Jakobstad. Det är artisten Jami Faltin som står på scen. Faltin som delvis är uppväxt i Sverige har gjort sig känd med sina låtar av den något udda mixen finsk schlager och finsk rap.

Faf firar sju år

Faf i Nykarleby fyller sju år och firar födelsedagen med temat lucky number 7 på lördag. Dörrarna öppnar från klockan 16 och kvällsfesten börjar klockan 22.